Bøllebank i Gruppe F: Real Madrid & Leipzig videre

Med en storsejr på 4-0 over Shakhtar blev RB Leipzig klar til knockoutrunderne i Champions League.

RB Leipzig er klar til ottendedelsfinalerne i Champions League.

Onsdag sikrede tyskerne i deres sidste gruppekamp mod Shakhtar Donetsk avancement med en storsejr på 4-0.

Leipzig følger med Real Madrid videre. Den spanske storklub var allerede efter fjerde kamprunde sikker på at gå videre. Først onsdag sikrede Real sig dog gruppens førsteplads med en knusende sejr på 5-1 over Celtic.

Yussuf Poulsen var ikke med for RB Leipzig mod Shakhtar. Den danske landsholdsspiller blev allerede tirsdag meldt ude med en muskelskade. Det er uvist, hvor alvorlig skaden er.

Leipzig gik ind til kampen som nummer to i gruppen med tre point ned til Shakhtar. Ukrainerne vandt dog den første kamp mellem de to hold, så Leipzig kunne ikke tåle at tabe igen. Det ville sende Shakhtar videre trods pointlighed.

Tyskerne fik dog hurtigt noget pusterum. Allerede efter ni minutter kom Leipzig nemlig foran, da stjerneskuddet Christopher Nkunku gjorde det til 1-0.

Den unge franskmand var dog en smule heldig med at stå det rigtige sted, da en returbold efter en afslutning af Timo Werner endte i Nkunkus fødder, så han let kunne sparke den ind.

Små fem minutter senere blev det 2-0 på lidt tilfældig vis. Et indlæg ind i Shakhtar-feltet blev rettet af, så det mistede fart og røg i en bue over mod Mohamed Simakan.

Han satte hovedet på, så bolden igen røg i en høj bue mod bageste stolpe. Her screenede Emil Forsberg en Shakhtar-spiller, så André Silva kunne luske frem bagved og prikke den ind.

Kort efter blev det inden for en håndfuld minutter både 3-0 og 4-0, og så forsvandt spændingen.

I kampen mellem Real Madrid og Celtic kom førstnævnte foran 2-0 på to straffespark allerede efter 20 minutter. Dansk-engelske Matt O'Riley var skyld i det andet, da et skud fra Rodrygo ramte midtbanespillerens arm i skotternes felt.

Senere i første halvleg brændte Celtics Josip Juranovic et forsøg fra 11-meterpletten, inden Real Madrid i anden halvleg for alvor skruede bissen på. Oliver Abildgaard startede på bænken for Celtic, men fik de sidste cirka ti minutter på banen.

Celtic var inden kampen sikker på at slutte sidst i gruppen og havde derfor ikke andet end æren at spille for. Den skotske klub sluttede med blot to point på kontoen.