Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Bombe: Premier League-vært stopper på Viaplay

Som et led i en sparerunde bekræfter den mangeårige vært Helle Smidstrup, at hun stopper på Viaplay Sport.

Viaplay Sports fodboldkommentator Jonas Schwartz meddelte tidligere torsdag, at han stopper sit virke, når hans kontrakt med mediekoncernen udløber den 30. juni 2024.

Siden har Ekstra Bladet erfaret, at i alt seks medarbejdere stopper på Viaplay på grund af besparelser. Journalist Christine Møller og kommentator Jes Holm Andersen er ifølge mediet to øvrige, der takker af, selvom de ikke selv har bekræftet historien.

Nu oplyser den mangeårige vært og reporter på Viaplay Sport Helle Smidstrup i et opslag på X, at også hun er færdig hos mediekoncernen.

- Jeg stopper på Viaplay - senest til sommer. Det er jeg naturligvis ærgerlig over. For jeg har elsket mit job. Elsket at lave og diskutere journalistik. Det har været et kæmpe privilegium at arbejde med #pldk #cldk #sldk og håndbold. Jeg vil savne alle jer skønne kollegaer

I tæt på 16 år har hun arbejdet på Viaplay, hvor hun blandt andet er vært på tv-stationens Premier League-udsendelser. Desuden er hun sidelinjereporter, når Viaplay tirsdag og onsdag sender Champions League.

Det er med andre ord et stort navn, der takker af, og det er altså som et led i en spareplan, hvilket Viaplays sportschef, Benjamin Munk Lund, har fortalt Ekstra Bladet.

- Det er rigtigt, at vi torsdag desværre er blevet nødt til at opsige meget dygtige og værdsatte kolleger. Og det er ikke en situation, vi på Viaplay Sport har været vant til efter mere end ti år, hvor vi stort set kun er vokset og blevet større og større, siger han og fortsætter:

- Men vi oplever, som mange andre, de aktuelle tider er præget af udfordringer. Det forhold må vi tilpasse os, og derfor er det altså nødvendigt at gøre dette nu, selvom det på ingen måde er rart.

Ifølge Tipsbladets oplysninger bliver der også sagt farvel til journalisterne Tobias Faxøe og Jonas Alexander, som altså er de sidste to ud af i alt seks, der takker af på Viaplay.