• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Torsten Kjems Hansen

Brøndby tabte men: Vild mission kan redde Danmark

Foto: Getty Images

De fire danske hold i de europæiske gruppespil har alle muligheder for igen at sikre to danske hold mulighed for at komme i Champions League.

Af Torsten Kjems Hansen

Med tre danske europæiske sejre torsdag aften, hvor både Randers FC, FC Midtjylland og FC København triumferede, lysner de chancer, der for få måneder så ganske dystre ud for dansk fodbold.

Nemlig missionen om at skyde Danmark op i top 15 på den europæiske koefficientliste, hvilket sikrer hele to hold i kvalifikationen til Champions League, et hold i Europa League-kvalifikationen og to i Conference League.

Da de forskellige europæiske gruppespil blev sat i gang i september, lå Danmark på en håbløs 23. plads med ganske langt op til den vitale plads som nummer 15, hvilket ganske enkelt virkede som en Mission Impossible med så mange nationer at skulle overhale på baggrund af resultaterne for de danske klubber.

Men med de tre sejre torsdag aften rykker Danmark igen på tabellen og har nu skudt sig helt op i nakken af Grækenland, der i øjeblikket holder 15. pladsen.

Danmark er nummer 18 men er så tæt på at kunne overhale både Cypern, Tyrkiet og Grækenland, at et uafgjort resultat til Brøndby torsdag hjemme mod Brøndby faktisk havde sendt Danmark op på den eftertragtede plads som nummer 15.

I forhold til de nærmeste konkurrenter har Danmark fordel af at have hele fire hold med i gruppespillene - altså fire hold til at samle point. En sejr giver 0,4 koefficientpoint, mens en uafgjort kaster 0,2 point af sig.

På trods af Brøndbys nederlag torsdag har både FC Midtjylland, Brøndby IF og Randers FC fortsat alt at jagte i forhold til at gå videre i Europa League (FCM og BIF) og Conference League.

FC Midtjylland har dog fortsat chancen for at gå videre i Europa League, hvilket bliver sikret med en sejr ude over gruppens bundhold, Ludogorets, i sidste spillerunde i december. Skulle det kikse, er FCM allerede sikret en tredjeplads i gruppen, hvilket sender klubben videre i Conference League. 

Og netop muligheden for at blive tre'er i gruppen har Brøndby også på trods af blot to point hentet i de fem første kampe. Men en sejr ude over Sparta Prag i sidste runde sender Brøndby op som nummer tre og dermed videre en tur over Conference League-knockout-runden.

Mens FC København allerede er videre i Conference League, vandt Randers FC en vigtig sejr torsdag hjemme over Cluj, hvilket skyder Randers op som nummer to inden sidste runde, hvor Randers møder topholdet Alkmaar på udebane.

Det korte af det lange er, at Danmark allerede nu som minimum er sikret to hold videre i Conference League (FCK og FCM), men at det ultimative og realistiske resultat kan ende med at sende FC Midtjylland videre i Europa League og både FCK, BIF og Randers FC videre i Conference League.

Lykkes den mission, vil Danmark være uhørt tæt på at sikre sig den uhyre vigtige 15. plads, der for få måneder siden virkede så langt væk.

Få overblikket her

Dansk sejr giver 0,4 ranglistepoint, uafgjort giver 0,2.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020