• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Champions League: Fortsætter Juventus stærk stime mod Barcelona?

Foto: Getty Images

Få ti stats til onsdagens brag mellem Juventus og FC Barcelona.

Af Victor Risager

Der venter et brag af en kamp, når Juventus tager imod FC Barcelona onsdag aften, men desværre kommer de italienske værter ikke til kampen med en helt klar trup. Cristiano Ronaldo må sidde over som følge af en positiv coronatest, og derfor får han ikke lov til at stå over for sin gamle rival.

Det er en markant svækkelse af Juventus, der har fået en svingende start på sæsonen med cheftræner Andrea Pirlo, og de smed point i Serie A i weekenden. Heller ikke FC Barcelona er kommet flyvende fra land, og i weekenden tabte de El Clasico til Real Madrid.

Til gengæld fik de en fin start i Champions League i første spillerunde, og onsdag aften brager de sammen i Torino - hvor spanierne tidligere har haft det svært.

Få ti optakt-statistikker til den kamp nedenfor - leveret i samarbejde med spilxperten.com:

- Dette bliver den 14. kamp mellem Juventus og Barcelona i turneringer, og de italienske giganter har ikke scoret i deres seneste tre kampe mod Barcelona. De har derfor heller ikke vundet de seneste tre kampe.

- Juventus er ubesejret i deres seks hjemmekampe mod Barcelona i alle turneringer med tre sejre og tre uafgjorte. De har skiftet mellem sejr og uafgjort ved hver lejlighed, og sidste spillede de uafgjort i 2017.

- Juventus’ seks hjemmekampe uden nederlag til Barcelona er deres bedste samlede statistik mod et hold i europæisk sammenhæng. De har dog heller ikke tabt på hjemmebane til Atletico Madrid, som de også har spillet seks kampe mod i Torino.

- Barcelona er i øjeblikket ubesejret i deres seneste seks kampe mod italienske hold i Champions League, hvor de har vundet fire af de seks, siden de tabte 0-3 til Roma i april 2018. Faktisk har Barcelona kun tabt to gange i deres seneste 18 Champions League-kampe mod italienske hold. De har vundet 10 af de 18 kampe.

- Barcelona har kun lidt ét nederlag i deres seneste 17 Champions League-gruppespilskampe på udebane og er ubesejret i de seneste 10. De har vundet 10 af de seneste 17.

- Juventus skal prøve at vinde fem hjemmekampe i træk i Champions League for første gang, siden de vandt seks kampe i træk mellem december 2016 og oktober 2017.

- Juventus sejr mod Dynamo Kiev i første spillerunde var deres 99. sejr i Champions League - de prøver at blive det første italienske hold til at nå 100 sejre i turneringen. Denne kamp med Barcelona er Juventus’ 200. kamp i Champions League. De har vundet 99, spillet 52 uafgjort og tabt 48.

- Barcelonas Lionel Messi har scoret flere mål i Champions Leagues gruppespil end nogen anden spiller i konkurrencen med 69 i 73 kampe. I det nuværende format af turneringen, som har været siden 2003/04, har kun Cristiano Ronaldo leveret flere assists i gruppespillet med 24 mod Messis 22.

- Juventus’ Cristiano Ronaldo har scoret 15 mål i sine seneste 20 kampe mod Barcelona i alle turneringer, og han scorede i to af hans sidste tre kampe mod dem, da han spillede i Real Madrid.

- Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har tidligere stået over for hinanden i fem Champions League-kampe, og her har Lionel Messi scoret tre mål, mens Ronaldo ikke er kommet på tavlen. Denne kamp ville have været deres første kamp i turneringen siden semifinalen i maj 2011 mellem Barcelona og Real Madrid og den første kamp med portugiseren i den berømte sort-hvide Juventus-trøje.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus