Champions League Oliver Okstrøm

Cornelius: Sikker på et andet FCK-niveau mod os

Foto: Getty Images

FCK'erne har en tradition med at steppe op i Europa, lyder det fra Andreas Cornelius.

Af Oliver Okstrøm

Det var Trabzonspor, der kom op ad bowlen tirsdag, da FC København skulle finde frem til deres modstander i kvalifikationen til Champions League. Dermed bliver det også til et besøg fra en af klubbens tidligere angribere, Andreas Cornelius.

Han har en klar forventning til opgørene mod de danske mestre, som ellers er kommet halvskidt fra start i Superligaen. Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet.

- Jeg ved, at FCK har en tradition for at steppe op, når man kommer ud europæisk, og de har en masse spillere med en masse erfaring, siger han og fortsætter:

- Så jeg er sikker på, de hiver et andet niveau op, når de skal spille mod os, så jeg forventer en svær kamp, lyder det fra Andreas Cornelius.

Han holder fast i, at hans klub er favoritter til kampene, men at det bliver to besværlige og svære af slagsen for dem.

FC København har i deres tre første kampe i den nye Superliga-sæson blot fået én sejr, mens de to øvrige er blevet tabt. 

Cornelius regner desuden ikke med, at det gør den store forskel for ham, at han kender græsset i Parken, men at han kommer til at gå derind med den vanlige koncentration og fokus på kampen.

Endelig regner han da også med, at der bliver plads til at drikke en øl med FCK'erne efter kampen.

Andreas Cornelius har før stået overfor FCK. Det var tilbage i 2018, hvor han brændte et straffespark for Atalanta og senere samme år spillede for Bordeaux mod københavnerne.

FC København har desuden udsigt til forstærkning i form af en velkendt herre. Læs mere om det her.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.