Champions League

CV: Vi må ikke blive for fine til Europa League

FCK's sportsdirektør var afklaret med nederlaget i Prag.

Tipsbladet i Prag
Med 2-1 nederlaget i Prag til Viktoria Plzen er FCK ude af Champions League, før turneringen overhovedet kom i gang. Det er selvfølgelig en kæmpeskuffelse for klubben, men sportsdirektør Carsten V. Jensen var alligevel en fattet mand efter kampen. Men han havde også haft en uges tid til at vænne sig til det sandsynlige resultat ovenpå 3-1 nederlaget hjemme i Parken.

- Nu er tingene afklaret. Vi opnår ikke det ene af sæsonens mål, hvilket var at komme i Champions League.

- I 1. halvleg kunne man godt nok se en tegning til noget, der lignede et comeback, men vi må også konkludere over de to kampe, at den sidste halve time inde i Parken blev dyr. Vi skulle have ramt det helt optimale forløb i dag og scoret på de muligheder, der viste sig, men sådan blev det ikke.

- Så målt over de to kampe må vi bøje os for resultatet, men vi fik også ødelagt det lidt for os selv, sagde Carsten V. Jensen efter to kampe mod en tjekkisk modstander, der var stærkere end umiddelbart forventet.

- Men Plzen er et hold, der peaker nu og har øvet sig på det et par år. Det samme var vi sidste år, da vi repræsenterede dansk klubfodbold i Champions League og var det bedste danske klubhold nogensinde. Nu har vi brugt de her otte uger, så godt vi kunne, og vi må bare acceptere, at det ikke var nok. Man skal peake for at nå ind i Champions League, og det gjorde vi ikke, lød det fra sportsdirektøren, der dog også kunne finde et lys i halvmørket og varmen under den ene langside.

- Vi må ikke blive for fine til at spille Europa League. Vi spiller den turnering med glæde, og den skal nok få god betydning for holdets udvikling, sagde Carsten V. Jensen med udsigt til i hvert fald seks europæiske kampe i efteråret.

Men det bliver ikke som sidste år.