Video : Tipsbladet
Champions League

Derfor blev Oskarsson flået ud efter fem minutter

Jacob Neestrup forklarer, hvorfor Orri Oskarsson kun nåede at få fem minutter på banen mod Galatasaray.

Tipsbladet i Istanbul

Ingen FC København-spillere havde smil på læberne, da de stillede op for pressen efter den sene uafgjort mod Galatasaray onsdag aften, men var der én spiller, som så mere sur ud end de andre, da han gik hjem fra stadion, så var det Orri Oskarsson.

Og man forstår hvorfor. Islændingen blev skiftet ind i det 70. minut, da FC København var foran 2-0 og havde optræk til at begrave kampen. Få minutter senere blev Elias Jelert udvist, og så blev Oskarsson ofret, da Jacob Neestrup skulle have ekstra forsvarsspillere på banen. 

Fem minutter fik Oskarsson på banen, og Jacob Neestrup satte efterfølgende ord på, hvorfor det lige præcis var Oskarsson, der blev ofret, selv om han havde helt friske ben.

- Fordi det ville blive overlevelse, og der har Elyounoussi trods alt lidt mere erfaring. Det gør ondt på Orri, men det er sådan det er.

Har du sagt noget til ham? 

- Nej, han ved det godt. Det er det røde kort, der gør, at jeg vælger sådan. Du skal tage en beslutning sådan her (knipser med fingrene), og det er sådan, det er, lyder det stålfast fra Neestrup, der ikke ville bruge alt for meget krudt på emnet.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Orri Oskarsson efter kampen. Til gengæld kunne Jacob Neestrup fortælle, at det udelukkende var det røde kort til Elias Jelert, der gjorde, at momentum skiftede i anden halvleg, hvor Galatasaray scorede deres to mål i det 86. og 88. minut.

- Fra minut 15 indtil det røde kort har vi okay kontrol i første halvleg og fuldstændig kontrol og også dominans i anden halvleg, siger han.

I hele forløbet op til kampen har FC København kommunikeret store armbevægelser frem mod opgøret. Man ville angribe Galatasaray og omfavne, at man hører til på dette niveau. Det var også, hvad Jacob Neestrup så onsdag aften.

- Man kan sige meget om os, men det var ikke fordi, vi kørte fedtspilleren i går, vel? Vi lægger et enormt tryk på os selv. Hvis vi vil have noget at gøre i Champions League, så skal der bare leveres i dag. Ellers kan vi lige så godt lade være med at stille op. Vi er der nu – to gange i træk. 

FC Københavns scoringer blev sat ind af Mohamed Elyounoussi og Diogo Goncalves.