Champions League Oliver Okstrøm

Det skete igen: Klopp tangerer uønsket CL-rekord

Foto: Getty Images

Ancelotti slog rekorden for flest Champions League-triumfer lørdag, men Klopp lavede også en rekord.

Af Oliver Okstrøm

Liverpool tabte lørdag aften denne sæsons Champions League-finale med 0-1 til Real Madrid. Det var Jürgen Klopps fjerde finale i hans trænerkarriere, og han skriver sig nu ind i historiebøgerne på en uheldig måde.

Det var nemlig tredje gang, at han tabte en finale, og derfor udligner han nu Marcello Lippis rekord på de tre tabte finaler, som han havde med Juventus.

Første gang Klopp tabte en finale var tilbage i 2013, hvor han tabte med Dortmund i finalen mod Bayern München. Det var her Arjen Robben scorede det afgørende mål til 2-1 efter 89 minutters spil.

Anden gang var i 2018 mod Real Madrid, hvor spanierne dengang vandt med 3-1, og så kom den tredje lørdag aften. Tyskeren kan dog også sige, at han har vundet en Champions League-finale. Det kom i 2019 mod Tottenham.

Marcello Lippi tabte finalerne i 1997, 1998 og 2003, og i den sidstnævnte var det såmænd også mod Carlo Ancelotti, som det også var tilfældet for Klopp i denne sæson.

Ligesom Klopp har Lippi dog også en sejr i finalen, og den kom i 1996, da Juventus slog Ajax efter straffesparkskonkurrence.

Jürgen Klopp var efter det tredje finale-nederlag frustreret, og pegede på, at der måtte være noget galt. Læs mere om det her.