Video : Tipsbladet
Champions League

Dortmund tjener flere penge ved at tabe CL-finalen

Borussia Dortmund kan tjene dobbelt så mange penge ved at tabe Champions League-finalen til Real Madrid.

At vinde Champions League er en lukrativ forretning, men for Borussia Dortmund er det faktisk langt mere lukrativt at lade være.

Det skriver i hvert fald den tyske avis Bild, og forklaringen skal findes i Jude Bellinghams skifte fra Dortmund til Real Madrid, som er tyskernes finalemodstander i Champions League, forud for denne sæson. 

Avisen skriver, at Borussia Dortmund får en bonus på 187 millioner kroner af Real Madrid, hvis kongeklubben vinder Champions League i Jude Bellinghams første sæson i den spanske hovedstad. Derudover belønnes andenpladsen i Champions League med en præmiesum på 112 millioner kroner, og det vil sige, at Dortmund tjener i omegnen af 300 millioner, hvis de taber Champions League-finalen.

Hvis tyskerne besejrer Real Madrid på Wembley den 1. juni, misser Dortmund selvsagt Bellingham-bonussen, og da en samlet sejr i Champions League "blot" belønnes med 150 millioner kroner, vil det altså være dobbelt så god en forretning for Mats Hummels og holdkammeraterne at tabe finalen.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at de omstændigheder er Borussia Dortmund-spillerne fuldstændig ligeglade med, når første fløjt lyder på Wembley - så vil tyskerne gå benhårdt efter at trække det længste strå i verdens fornemste klubturnering.