Video : Tipsbladet
Champions League

Dyrt nederlag: Koster Barcelona 370 millioner

Barcelona kommer ikke med til klub-VM efter nederlaget til PSG tirsdag aften.

FC Barcelona røg tirsdag aften ud af Champions League i kvartfinalen, og det betyder, at de ikke kommer med til FIFA's udvidede klub-VM, der skal spilles i 2025.

Det melder det internationale fodboldforbund ud på dens hjemmeside.

I stedet tager Atletico Madrid den plads, som Barcelona kunne have taget, da de har klaret sig bedre i europæisk fodbold i de seneste år. For Barcelona har det dermed kostet, at man er røget ud i gruppespillet i de to foregående år.

Det står derfor nu klart, at Bayern München, Paris Saint Germain, Inter, Porto, Benfica, Dortmund og Juventus har sikret sig syv af pladserne via den rangliste, som UEFA-klubberne er baseret på ud fra præstationer i Champions Leagues sidste fire sæsoner.

Endvidere er Real Madrid, Manchester City og Chelsea kvalificeret, da de har vundet Champions League.

Der er kun plads til to klubber pr land, og her bliver Barcelona nummer tre efter de to Madrid-klubber. Som vinder af turneringen kunne de dog have sikret sig plads.

Det er nu sådan, at østrigske Red Bull Salzburg skal holde vejret, og håbe på, at Arsenal ikke vinder turneringen. Hvis det bliver en anden i år, så er det østrigerne, der skal afsted til det nye VM for klubhold.

I alt vil der være 32 hold med fra hele verden, og der er præmiepenge for omkring 370 millioner kroner, skriver den catalanske sportsavis Mundo Deportivo, som økonomiske ramte Barcelona nu går glip af.