• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Pelle Kirchner

Efter stor kritik: FCK forklarer billetsalg

Foto: Getty Images

FC København er blevet kritiseret for manglende sikkerhedshensyn i forbindelse med billetsalget til Champions League. Nu forklarer de sig.

Af Pelle Kirchner

FCK har i de seneste dage mødt massiv kritik på sociale medier for deres håndtering af billetsalget til de tre hjemmekampe i Champions League. 

Torsdag eftermiddag kunne alle med et FCK+ abonnement sikre sig tidlig adgang til gruppespilskampene mod Manchester United, Bayern München og Galatasaray. 

Det er blevet mødt af en massiv kritik på sociale medier. 

Kritikken har blandt andet lydt på, at de ikke tager hensyn til sikkerheden på stadionet under kampen, da udeholdets fans i princippet nemt og billigt kan købe sig adgang til et FCK+ abonnement for kun 60 kroner. 

Derfor ville der potentielt set kunne udspille sig scener, hvor udebanefansene blandede sig med hjemmeholdets tilskuere. En situation, der for mange lyder foruroligende og ganske bekymrende. 

Tipsbladet har forsøgt at få en kommentar fra FCK, men de holder det til, at man ikke skal være bekymret for sikkerheden. 

Det uddyber FCK på en officiel udmelding på deres hjemmeside, hvor de forklarer sig med, at de har indført en række sikkerhedsmæssige tiltag, der skal forhindre uroligheder mellem de to fangrupperinger på tribunerne. 

- Blandt andet har vi nedsat antallet af pakker, man kan tilkøbe for at undgå videresalg, skriver FCK på sin hjemmeside. 

Det er nemlig et potentielt videresalg, der kan medføre fare for uroligheder, da man ikke ved, hvem man sælger til. Og på den måde kan ens billetter havne i hænderne på udeholdets fans. 

FC København har da også offentligt advaret imod at sælge sine billetter videre. 

Det er ikke den eneste kritik, der er blevet rettet mod billetsalgets fremgangsmåde. Flere fans på det sociale medie X raser nemlig over, at loyale fans ikke bliver tilgodeset, når der skal købes billetter. 

Det fungerer nemlig sådan, at man kan optjene såkaldte loyalitetspoint ved et FCK+ abonnement. Loyalitetspoint, der blandt andet angiver, hvor aktiv man er omkring FCK. Men det er der altså ikke blevet taget højde for fra FCK's side. Og historien melder da heller ikke noget om denne kritik. 

FC København forventer udsolgt til alle tre hjemmekampe. Det første opgør af disse er 3.november mod Bayern München.