• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Sebastian Stanbury

Eksklusivt interview med Porto-træner: FCK vil huske Dragão

Eksklusivt interview med Porto-træner: FCK vil huske Dragão
Foto: Angelo Carconi/Polfoto

Onsdag mødes FC Porto og FC København i første runde af Champions Leagues gruppespil. Tipsbladet har før den kamp talt eksklusivt med FC Portos cheftræner Nuno Espírito Santo.

Af Sebastian Stanbury

Onsdag aften møder FC København Porto i første runde af sæsonens Champions League, og det er er en kæmpe klub, som københavnerne åbner imod. Én ting er de 27 hjemlige mesterskaber, men Porto har også en stor europæisk historie. Det er blevet til to titler i UEFA Cuppen/Europa League samt to i Europa Cuppen/Champions League, og det sidste er lidt af en bedrift. Uden for de store ligaer – Spanien, England, Tyskland og Italien – har kun Benfica og Ajax også formået at sejre mere end én gang i den største europæiske turnering.

Men Porto er også en storklub et stykke fra fordums styrke. Det er ikke blevet til et hjemligt mesterskab siden 2013, og vinder klubben ikke Primeira Liga i denne sæson, vil det være den længste tørkeperiode siden begyndelsen af firserne. Desuden er holdet røget ud af Champions League i gruppespillet i to ud af de seneste tre sæsoner.

Manden, der skal ændre det, hedder Nuno Espírito Santo, oftest bare kaldet Nuno. Han er 42 år og har tidligere trænet Rio Ave og Valencia, som han sagde op hos i november sidste år efter dårlige resultater. Nuno har tidligere været reservekeeper i FC Porto, og nu er hans job at levere de resultater, som klubben med den stolte fortid forlanger.

Tipsbladet har fået et eksklusivt interview med Nuno Espírito Santo inden onsdagens møde med FC København.

Hvordan ser du på kampen mod FC København?

- I en gruppe med seks kampe er den første altid vigtig og speciel. Jeg forventer en intens kamp med to meget motiverede hold, der ønsker den bedst mulige debut i turneringen.

Hvad ser du som FC Københavns styrker og svagheder?

- Københavns største styrke er holdet som helhed. Det har de allerede demonstreret i de seneste kampe.

Er der nogen spillere fra FC København, du særligt har lagt mærke til?

- De har gode spillere, men som jeg allerede har sagt, ligger deres primære i deres evne til at være et hold.

Hvilken oplevelse vil det blive for FC København at besøge Estádio do Dragão?

Det bliver en aften, de vil huske, det er helt sikkert. Dragão er et af de mest passionerede stadioner i verden, specielt på grund af den atmosfære, det bidrager med under kampene.

Hvad er jeres ambitioner for turneringen?

Først og fremmest håber vi at være blandt de sidste 16 hold. Derefter må vi se, hvad der sker.

I Danmark er gruppen med Porto, Leicester, Club Brugge og FC København blevet vurderet til at være en af de nemmere puljer. Hvordan vurderer du den?

- Der findes ingen nemme puljer eller nemme hold. Det er en pulje med tre nationale mestre samt FC Porto, der også er et hold, som konkurrerer om at vinde mesterskabet i sit land.

FC Porto har mest Champions League-erfaring af alle klubberne i puljen. Hvordan kan I bruge det?

- FC Porto er ganske rigtigt en meget erfaren klub i Champions League, men det nuværende hold er ikke så erfarent. Vi har meget unge spillere, som ønsker at sætte et større og større aftryk, og vi håber at kombinere det med klubbens erfaring for at nå vores mål.

Hvad er det nuværende FC Porto-holds styrker?

- Vi ønsker et ægte hold med dedikerede og ambitiøse spillere samt fans, der bakker os op. Vi håber, det vil være væres primære styrke.

Porto har ikke vundet mesterskabet i tre år. Hvor stort er presset på dig og dit hold?

- Der er altid pres i en stor klub som FC Porto. Det vidste jeg som spiller, og det har jeg også fundet ud af som træner. Der vil altid være pres, uanset om holdet er mester eller ej. Og det er en god ting.

Hvilke spillere er særligt vigtige for dit hold?

- Alle spillere er vigtige.

Iker Casillas har vundet Champions League tre gange. Hvad er hans rolle på holdet, og hvordan vurderer du hans aktuelle form?

- Jeg foretrækker at tale om holdet frem for at sige individuelle ting om den ene eller den anden spiller.

Hvor vigtig er Champions League for jer sammenlignet med den hjemlige liga?

- Vores førsteprioritet er det portugisiske mesterskab. Vi ønsker at vinde i Portugal og som minimum være blandt de sidste 16 i Champions League.

Hvad vil være et godt resultat mod FC København?
- Det bedste resultat for FC Porto er altid at vinde – uanset modstanderens navn.

Interviewet med Nuno Espírito Santo er foretaget via mail.