• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Ekstatisk Steinlein: FCM garanteret 70 millioner

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Med sejren over Celtic er FC Midtjylland sikret mange millioner.

Af Jacob Quvang

Onsdag aften spillede FC Midtjylland sig videre i Champions League-kvalifikationen efter en samlet 3-2 sejr over Celtic, og det betyder også, at klubben for andet år i træk er sikre på deltagelse i et europæisk gruppespil.

Hvis FC Midtjylland bliver slået ud af PSV i næste kvalifikationsrunde, træder de nemlig direkte ind i Europa League-gruppespillet, som i denne sæson er mere attraktiv at deltage i, da antallet af hold er skåret ned til 32. Det betyder, at hver deltager får flere penge end førhen. 

Og det faktum, at FC Midtjylland kan se frem til sådan et gruppespil, får også Claus Steinlein til at juble.

- Sådan et gruppespil betyder cirka 70 millioner, så det er jo vanvittig fedt allerede nu at vide, at vi skal spille europæisk gruppespil. Også at vi nu kan planlægge transfervinduet og sige, at vi ved, at der står seks gruppespilskampe på tapetet, fortæller Steinlen til TV3+ efter kampen.

Det faktum, at FC Midtjylland er sikre på et europæisk gruppespil, er dog ikke noget, som får FC Midtjylland til at spæne afsted på transfermarkedet.

- Det er lidt ligesom sidste år med Champions League. Det er ikke sådan, at vi bruger pengene, bare fordi vi får dem. Det er hele tiden nogle strategiske beslutninger, vi træffer lang tid før. Så det handler hele tiden om at forbedre holdet, faciliteterne, staben omkring holdet, for på den måde at dygtiggøre os og tage os til næste niveau.

- Så det her skal bare bruges som et skulderklap, og så videre med det transfervindue vi er i gang med, forklarer Steinlein.

Der er dog massiv forskel på, om den for FC Midtjylland hedder Europa League-gruppespil eller Champions League-gruppespil. 

- Der er i runde tal 100 millioner kroner i forskel. Man skal kende Midtjylland dårligt, for at man ikke ved, at vi i dag er glade, vi er stolte og synes, det er en kraftpræstation hele vejen rundt, men i morgen er det Viborg, vi tænker på, og i næste uge er det PSV nede i PSV. Og så skal vi jo videre. Så skal vi på hesten og slå dem ud. Vi er jo topseedet i næste runde, fordi vi tog Celtics topplacering. Så det er jo første gang, at vi har prøvet at være topseedet i Champions League, fortæller Steinlein til TV3+. 

Se hele interviewet med Claus Steinlein, hvor han også fortæller om de unge spillere i klubben, i videoklippet.

FC Midtjylland møder PSV Eindhoven den 3. og 10. august.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020