• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Elkjær og Laudrup revser FCK-indsats mod City

Foto: Getty Images

Ifølge Michael Laudrup og Preben Elkjær leverede FC København en uinspirerende indsats i onsdagens 5-0-nederlag på Etihad Stadium.

Af Lars Gram-Hanssen

Der var næppe mange, der havde forventninger om et jævnbyrdigt opgør, da FC København onsdag mødte Manchester City i Champions League, men efter de danske mestres 5-0 nederlag var Michael Laudrup og Preben Elkjær alligevel skuffede over præstationen fra Jacob Neestrups mandskab. 

Ifølge de to landsholdslegender leverede FC København således en sløj indsats mod Pep Guardiolas tropper. I TV3 Sport-studiet tog man således udgangspunkt i et klip fra kampens første minutter, hvor FC København straks lossede bolden væk og derefter løb rundt i flere minutter uden at røre bolden. 

- De kan jo ikke få fat i kuglen. Det er jo problemet. Da vi så de første par minutter, så tænkte vi også: 'Det er utroligt. Kom nu!' Det er lige som om, at allerede fra start sidder man med den der fornemmelse af 'uha, det bliver altså tungt, det her'. De kommer ikke ind og får tacklet. Der er en to-tre muligheder i det her klip for at komme ind og måske lave et frispark eller måske komme ind i en tackling. Og det sker ikke. Jeg følte med det samme 'de er der ikke helt', lød det således fra Preben Elkjær. 

Ifølge Michael Laudrup var det skuffende, at FC København-spillerne gav hjemmeholdet så meget plads. 

- Noget af det kan skyldes, at teknikken... at FCK's spillere selvfølgelig ikke er på samme niveau, rent teknisk, som Manchester Citys. De skal bruge den der ekstra berøring. Og så er City-spillerne allerede over dem med det samme, og så taber de den. Det kan så være en del af forklaringen, men jeg synes, at man må sætte sig lidt mere igennem. 

- På trods af, at næsten alle FCK-spillerne stod langt tilbage, så var følelsen, da vi sad og kiggede, at der var rigtig meget plads. Grealish rykker lige fem meter tilbage og får bolden inde i straffesparksfeltet, og den nærmeste FCK-spiller står fem-seks meter fra ham. 

Ifølge Preben Elkjær var det desuden ganske sigende, at der blot blev uddelt ét gult kort i hele opgøret. Ifølge den tidligere angriber havde gæsterne således alt for stor respekt for hjemmeholdets stjernespillere.