Video : Tipsbladet
Champions League

Elkjær slår fast: Det skal du ikke gøre!

Preben Elkjær har ikke meget tilovers for Alejandro Garnachos lille stunt med at ødelægge straffesparkspletten.

Viktor Claesson var ude og kalde det usportsligt

Alejandro Garnacho spillede en rolle i den dramatiske afslutning på Old Trafford, hvor Jordan Larsson brændte sit straffespark i kampens sidste aktion. TV-billederne kunne efterfølgende vise, at den unge Manchester United-spiller Alejandro Garnacho udnyttede tumulten til at træde og stampe på straffesparkspletten for at gøre betingelserne mere vanskelige for FC København-svenskeren.

Garnachos mission lykkedes, men det er ikke sådan noget, der scorer pluspoint hos den danske angriberlegende Preben Elkjær. Han blev hos Viaplay spurgt ind til hans holdning til episoden.

- Vi er ude, hvor alle trick gælder. Ej, det skal han ikke gøre, det der! Det er svært nok at sparke et straffespark i forvejen. Så nej, hold dig fra det, siger den tidligere landsholdsbomber.

Inden da er hans medekspert Michael Laudrup blevet spurgt ind til, hvad det siger om Manchester United, når man gør det her mod en klub som FC København, der er markant mindre på alle måder.

Her peger Laudrup på, at det udelukkende drejer sig om Garnacho.

- Det siger ikke noget om United. Det er den enkelte person: Enten er man sådan, eller også er man ikke sådan, forklarer han.

Fodboldlegenden peger på, at han nok også kan finde nogle skandinaviske spillere, som kan finde på at gøre noget lignende. Og her skal han ikke lede særlig længe, for i sidste sæson fik en lignende aktion rigelig med opmærksomhed, da FC Nordsjælland og FC København tørnede sammen. Dengang kom Jacob Steen Christensen, der på det tidspunkt spillede for FC Nordsjælland, i vælten, fordi han også ødelagde pletten i forbindelse med et straffespark.

Det kostede dengang en advarsel på bagkant til Jacob Steen Christensen, der forsvarede sin handling med, at man "nogle gange har brugt for spillere, der er et svin". Læs mere om det her.