• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Falk deler håbefuld tyrkerbesked: Jeg smilede lidt

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Det er ikke kun negative beskeder, som Rasmus Falk får i sin indbakke på sociale medier fra Galatasarays fans forud for onsdagens Champions League-åbner.

Af Jacob Quvang

Tipsbladet i Istanbul

FC Københavns spillere kommer onsdag til at spille i en decideret heksekeddel, når de åbner Champions League-gruppespillet med en udekamp mod Galatasaray. 

Tyrkiske fans formår ofte at tænde op for stemningen, men vender man blikket væk fra grønsværen, så dukker de også nogle gange op hos modstandernes sociale medier.

Det er også tilfældet for FC København-stjernerne Rasmus Falk og Kamil Grabara, som godt kan mærke, at man onsdag møder et hold med en særdeles passioneret fanbase. Det er dog ikke kun negative kommentarer, som sendes i retning af FCK-spillerne. Det kunne Rasmus Falk fortælle Tipsbladet og den skrivende presse på Rams Park i Istanbul, hvor kampen skal spilles.

Her kan Falk melde om, at tonen er anderledes sammenlignet for lidt mere end et år siden, hvor FC København slog de dengang tyrkiske mestre Trapzonspor ud af Champions League-kvalifikationen.

- Jeg har fået lidt, men jeg har også fået nogle meget rare beskeder denne gang. Det undrede mig lidt. Der var lidt mere at snakke om ved middagsbordet i Trapzon, og det er ikke gået så vildt for sig som der, kan Rasmus Falk afsløre. 

Det fik imidlertid journalisterne til at spærre ørerne op, for hvad står der så i de såkaldte rare beskeder? 

- Jeg fik en, hvor der stod, at jeg skulle nyde det, og at jeg skulle gemme mine styrker til Bayern München. God kamp i morgen, griner han og fortsætter:

- Jeg smilede lidt, da jeg så den, lyder det fra en lidt udmattet Falk, som nøjedes med at se beskeden og ikke svare på den. 

Fenerbahces fans er bedre
Også hans polske holdkammerat Kamil Grabara blev spurgt ind til, om han har hørt fra Galatasarays tilhængere som optakt til kampen. I modsætning til Rasmus Falk gider han dog ikke bruge tid på det, men han har heller ikke noget problem med det.

- Det vil jeg ikke engang overveje at se på. At støtte sit hold på den ene eller anden måde, uanset hvordan du gør det, så gør det. Jeg synes, det er romantisk.

Til gengæld kommer han med en sædvanlig Grabara-stikpille mod morgendagens modstandere. 

- Måske har de første lige opdaget, at der er noget, der hedder sociale medier. Jeg har faktisk hørt, at Fenerbahces fans er bedre. Jeg har en polsk ven, som spiller der, som plejer at sige det, siger han med et typisk Grabara-smil.

Man kan forestille sig, at der bliver sendt en ekstra bemærkning afsted efter Grabara, hvis udtalelsen om ærkerivalen finder vej til det tyrkiske hjemmepublikum. Han glæder sig dog bare til at spille kampen, for han ved, at han har gjort noget rigtigt i sin karriere, når denne slags betydningsfulde kampe er en del af kalenderen.