• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

FCK gør indtryk på Bayern München-stjerner

Foto: Getty Images

Thomas Müller har stor respekt for FC København efter klubbernes møde tirsdag aften.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC København var på vej mod et stort resultat, da Bayern München ved stillingen 1-1 sendte Thomas Müller i aktion fra bænken.

Den tyske angrebslegende var få minutter efter sin indskiftning lidt mere snu end alle andre, og så kunne han servere bolden til en anden indskifter Mathys Tel, der sendte bolden i kassen til slutresultatet 1-2.

Den gjorde ondt på FC København, der leverede en mandefolkeindsats gennem alle 90 minutter. Det gjorde også indtryk på Thomas Müller.

- Vi er i en Champions League-kamp. Vi er i København. De tabte ikke en eneste kamp her sidste år og havde endda Manchester City i gruppen. De ved, hvad de laver, og de gjorde livet surt for os, siger angriberen til Amazons mikrofoner.

Kaptajn Joshua Kimmich, der spillede alle 90 minutter, anerkender også, at Bayern München havde det svært mod FC København.

- Det var en ekstremt udfordrende kamp. Den krævede tålmodighed - særligt i første halvleg. Vi spillede meget rundt om dem, havde et par muligheder og kontrollerede kampen. I anden halvleg var det vigtigt, at vi bevarede tålmodigheden. Efter første halvleg havde vi nemlig følelsen af, at vi skulle gøre noget mere. Og omvendt har vi set, at hvis vi laver en eller to fejl, så ringer alarmklokkerne.

Til allersidst var der faktisk også rød alarm i den tyske defensiv, men den afværgede Sven Ulreich med det yderste af fingerspidserne. Han mener dog, at omstændighederne mere end FCK's præstation gjorde, at man havde det svært.

- Vi vidste godt, hvad der ventede os her. Stedet var ikke i den bedste stand. Det var derfor, at vi havde problemer. Vi skabte problemer for os selv. I sidste ende viste vi moral igen og vandt kampen efter en hård kamp, siger målmanden.

Thomas Tuchel havde allerede inden kampen adresseret Parkens græstæppe, men det ville han ikke bruge som undskyldning. Også han var imponeret over FC København.

- Det var virkelig svært. De forsvarede smalt og var kompakte, og det var svært at åbne op. Vi havde nogle enkelte gode muligheder, og vi kontrollerede kampen i lange perioder, mens vi ikke tillod noget den anden vej, siger den tyske træner til Amazon.

Sejren betyder, at Bayern München topper puljen med maksimum point. Galatasaray følger efter med fire point, de de besejrede Manchester United tirsdag. FC København har et enkelt point på tredjepladsen, mens Rasmus Højlund og co. skraber bunden med nul point.