• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Karl Dorph Søe

FCK med opfordring før CL-brag: Lad vær med det!

Foto: Getty Images

Der venter et skæbnesvangert Champions League-opgør for FCK i Parken i december, og klubben opfordrer på det kraftigste til, at FCK-tilhængere ikke sælger deres billetter videre.

Af Karl Dorph Søe

Galatasarays hjemmebane er en af de mest berygtede stadions i Europa og stemningen bliver ofte beskrevet som en boblende heksekedel - men mon ikke at Galatasaray-spillerne i det henseende kommer til at føle sig hjemme, når de går ind på Parkens plæne den 12.december. 

Der hersker nemlig ingen tvivl om, at det kommer til at larme på nationalarenaens lægter, når 'Løverne' tager i mod de tyrkiske mestre i sidste runde af Champions League-gruppespillet, i hvad der bliver en altafgørende kamp for begge holds skæbne i turneringen. 

Parken er for længst meldt udsolgt til opgøret, og hos klubben håber man på, at der ikke kommer konfrontationer mellem de to klubbers tilhængere. Blandt andet opfordrer man på det kraftigste til, at FC Københavns tilhængere ikke sælger deres billetter videre.

- Derfor opfordrer vi igen kraftigt til, at man lader være med at videresælge sine pladser. Dels fordi det er ulovligt at sælge dem til en højere pris, end man har købt dem for, og dels af sikkerhedsmæssige hensyn, da vi ikke ønsker, at FCK-fans og fans af udeholdene bliver blandet på tribunerne, skriver FC København på sin hjemmeside.

Bekymringen opstår blandt andet på baggrundaf, at hele 2000 Galatasaray-fans fik billet til hjemmebaneafsnittet på Old Trafford, da tyrkerne gæstede 'De Røde Djævle' - hvilket angiveligt skulle have skabt utryghed blandt de øvrige tilskuere. 

FCK påpeger således, at man kan blive bortvist fra stadion, hvis man "udviser tilknytning til udeholdet i påklædning eller adfærd" uden for det officielle udebaneafsnit.

I skrivende stund ligger københavnerne nummer to i Champions League-gruppen med fire point - a point med Galatasaray. 

Det taler dog til tyrkernes fordel, at de har Manchester United på hjemmebane i femte spillerunde, mens FCK gæster ubesejrede Bayern på Allianz Arena.