• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Med 2-3 sejren over Club Brügge i går, sikrede FCK sig ikke bare den fortsatte mulighed for Champions League-deltagelse. De sikrede sig også 30 millioner kroner.

Af Morten Buttler

For syvende sæson i streg er FC København repræsenteret i et europæisk i gruppespil. Det står klart efter holdets flotte indsats i Belgien i går, for selv hvis FCK misser det forjættede land, Champions League, er der stadig både penge og europæiske point at spille om i Europa League, som FC København kvalificerer sig til, hvis de taber kampen om pladsen i Champions League. Og det er ikke ubetydelige summer.

Direktør Anders Hørsholt mener, at op mod 38 millioner Euro er sikret alene på grund af den europæiske deltagelse.

- Vi er vel sikret 4-5 millioner euro for playoff-kampene og gruppespillet i Europa League, siger han til Ekstra Bladet.

Udover glæder i regnskabsafdelingen, vækker gårsdagens sejr også glæde langt inde i selvforståelsen hos de detroniserede danske mestre.

- Man ånder lettet op. Det var meget vigtigt. Det var vigtigt for vores identitet, for klubben, for fansene. Det er det her, vi spiller for at nå hvert år, forklarer FCK-direktøren.

I næste runde kan FCK møde hold som Lille, Fenerbahce eller økonomisk plagede Malaga.