Video : Tipsbladet
Champions League

Fik kritik af Jacob Neestrup: Nu reagerer de

UEFA henviser til, at dommeren træffer beslutningen om, hvorvidt en kamp skal spilles eller afbrydes.

- Det provokerede mig dybt, at kampen blev startet med det tordenvejr, der var.

Sådan lød det fra Jacob Neestrup, efter at FC Københavns kamp mod Rakow tirsdag aften blev sat i gang i tordenvejr, ligesom forsvarsspiller Nicolai Boilesen kaldte det en “skandale”.

Tipsbladet har onsdag jagtet en kommentar fra UEFA og har i en skriftlig korrespondence med UEFA’s medieafdeling forsøgt at få svar på fire spørgsmål:

- Hvad er UEFA’s reaktion på kommentarerne?
- Hvorfor blev kampen ikke udskudt 10-15 minutter?
- Burde kampen være blevet udskudt?
- Er spillernes sikkerhed ikke det allervigtigste?

Onsdag eftermiddag er UEFA vendt tilbage med et svar. Et svar, der dog ikke gør os meget klogere.

“I overensstemmelse med paragraf 26.02 i reglerne for UEFA Champions League hviler beslutningen om at starte en kamp hos dommeren, som i dette tilfælde vil have foretaget en grundig vurdering baseret på detaljerede vejrrapporter,” skriver UEFA i en mail til Tipsbladet.

I den nævnte paragraf i UEFA’s reglement står der blot, at dommeren - i samråd med en UEFA-delegeret - afgør, om en kamp kan startes, og om en kamp skal afbrydes.

Kampen blev afviklet uden forsinkelser, og på hvilket grundlag den beslutning blev truffet, giver UEFA ikke svar på. Det mener Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen, er for dårligt.

- Praksis her i Danmark er ganske fornuftigt, at man ikke spiller fodbold, hvis det bare tordner det mindste. UEFA's svar virker ærlig talt utroværdigt, men jeg kan ikke påstå, at jeg er vildt overrasket. Mon ikke man bare håber, vi glemmer den her sag i Danmark, og at vi alle sammen sidder og nynner med på Champions League-hymnen i stedet for at stille kritiske spørgsmål

Trods uvejret trak FC København sig sejrsrigt ud af opgøret mod Rakow. Forud for returopgøret på onsdag i Parken er FC København foran 1-0.