• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

FCM får skrækmodstander i Champions League

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjyllands jagt på Champions League-gruppespillet starter tirsdag aften mod AEK Larnaca. Er de bedst over to opgør møder de Benfica i turneringens næste kvalifikationsrunde.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC Midtjylland er på jagt efter det forjættede land - Champions League.

For to år siden lykkedes det dem at blive en del af gruppespillet, og i år skal de så forsøge sig igen. I første omgang kræver det en sejr over AEK Larnaca fra Cypern, som de første gang møder tirsdag på udebane.

Lykkes det FC Midtjylland at være bedst henover de to opgør er deres modstander til den næstsidste kvalifikationsrunde netop blevet offentliggjort. Her skal de forbi Benfica, hvis de vil i Champions League-gruppespillet.

FC Midtjylland havde også mulighed for at trække Rangers FC, PSV Eindhoven, Dynamo Kiev eller Fenerbahce. Opgørene spilles i starten af august. Benfica starter på hjemmebane, mens returopgøret foregår på MCH Arena.

En samlet sejr over AEK Larnaca vil også give FC Midtjylland et garanteret gruppespil i Europa League. Taber de derimod til cyprioterne, så skal FC Midtjylland kvalificere sig til Europa League-gruppespillet.

Her skal de møde enten Partizan fra Serbien eller Slovacko fra Tjekkiet. Her bliver der trukket lod klokken 14.00. En sejr sender dem videre i jagten på gruppespillet, mens et nederlag til en af de to sender dem ind i kvalifikationen til Conference League-gruppespillet.

FC Midtjylland tager hul på deres europæiske eventyr tirsdag aften klokken 19.45 mod AEK Larnaca.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.