Foto: Getty Images
Champions League

Gyser: Superligaen nærmer sig to CL-pladser

FC København og FC Nordsjælland har gode muligheder for at spille sig videre fra deres gruppespil, og det kan være vitalt for Danmarks jagt på to Champions League-pladser.

FC København og FC Nordsjælland ligger lunt før sidste runde i gruppespillene.

Begge hold er videre med en sejr, det samme gælder uafgjort for FCN og muligvis FC København, og det er en god position at ligge i forud for de sidste kampe, der spilles om 11 og 13 dage.

Og på de store linjer er det også noget, der trækker godt op for Superligaen.

Husk at læse om Tipsbladets kåring af Efterårets Profil i Superligaen her

For Superliga-klubberne vil hjertens gerne op og have ekstra europæiske pladser, og det er de på vej mod lige nu.

Superligaen har et pænt hul ned til Israel og de øvrige forfølgere, men der er stadig nok potentiale til at hente point til, at Superliga-holdene kan blive indhentet.

Det kan blive en gyser for Danmark, især hvis ét eller begge hold ryger ud.

Tipsbladet har gennemgået landene og deres klubbers situation i Europa-gruppespillene lige nu.

14: Norge
I en dramatisk kamp spillede Molde 2-2 med Qarabag, og dermed er der lagt op til en gyser i sidste runde om, hvorvidt nordmændene kommer videre i Europa League eller må nøjes med Conference League.

I Conference League er Bodø/Glimt til gengæld sikker på at gå videre, og vinder man med to overskydende mål i sidste runde i Club Brugge, tager man såmænd også belgiernes førsteplads.

Ergo er der pæne muligheder for, at Norge henter en del point efter nytår.

16: Israel
Den nærmeste forfølger Israel er selvsagt ramt af de ulykkelige, rædsomme omstændigheder i hjemlandet, hvor de væbnede styrker forventes at genoptage krigen mod Hamas i Gaza om kort tid.

Maccabi Haifa har en udsat kamp ude mod Villarreal men får det svært med den og den sidste kamp mod Rennes, mens Panathinaikos ligger lunt til at tage tredjepladsen.

I Conference League går det straks langt bedre for Maccabi Tel Aviv, der er sikret at gå videre til knockoutkampene på den anden side af nytår, og som i gruppefinalen med Gent også kan tage førstepladsen fra belgierne med en sejr.

17: Serbien
I Champions League har Røde Stjerne fået høvl, og det bliver ikke let at få point i den sidste hjemmekamp mod FC Barcelona, selvom de spanske mestre er videre til ottendedelsfinalerne.

I Europa League er man ikke stillet meget bedre med en klar sidsteplads til Backa Topola, der skal vinde ude i sidste runde over Olympiakos for at tage grækernes billet til Conference League-knockoutfasen.

Og i Conference League har Cukaricki tabt samtlige opgør og får det svært ude mod belgiske Genk, der avancerer med en sejr og tre Fiorentina-point i kampen mod Ferencvaros.

18: Ukraine
Ukrainerne ligner en stærkere rival til Superligaen end Serbien og såmænd også næsten end Israel. Sjakhtar Donetsk er sikker på at gå videre til Europa League, hvor man har holdet til at skabe ravage, og med en sejr i Porto går Sjakhtar såmænd videre i CL.

Zorya Lugansk er ude af Conference League, men man kan hente yderligere point i sidste runde mod islandske Breidablik, der har været overmatchet.

19: Grækenland
Grækerne på 19. pladsen er potentielt det største problem af dem alle for de danske hold.
Olympiakos og AEK slipper videre til Conference League med point i deres afsluttende kampe mod serbiske Backa Topola og Ajax, mens Panathinaikos også må være favorit til samme skæbne på bekostning af Maccabi Haifa.

Og nede i Conference League er PAOK allerede sikret at gå videre på førstepladsen, så Grækenland har potentiale til at hente mange point endnu.

Læs om, hvad FC København tjener på Champions League, i den her historie.