• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Stort FCK-bjerg: Bayern er nærmest uovervindelige

Foto: Getty Images

FC København skal på en nærmest umulig opgave tirsdag aften, hvis man går og drømmer om at hente tre point.

Af Jacob Quvang

FC København er stærke på hjemmebane, når det kommer til europæiske turneringer. Bare spørg Manchester City, Sevilla og Borussia Dortmund, som fejlede med at komme hjem med tre point efter deres besøg i Parken ved sidste sæsons Champions League-gruppespil.

Københavnernes imponerende hjemmebaneform strækker sig langt tilbage, og man har kun tabt én af 15 hjemmekampe i Champions League-gruppespillet. Fortet blev da også fremhævet af Bayern München-stjernen Joshua Kimmich og cheftræner Thomas Tuchel ved mandagens pressemøde. 

Men det er intet i forhold til, hvor frygtindgydende gode Bayern München er, når den står på Champions League-gruppespil, for her er tyskerne intet mindre end suveræne. 

Inden opgøret er Bayern München ubesejret i de seneste 35 gruppekampe. Det har budt på hele 32 sejre og blot tre uafgjorte. Derfor er man også ubesejret i de seneste 17 udekampe i gruppespillet, og lykkes man med at rejse hjem fra den danske hovedstad uden nederlag, så vil man have sat ny Champions League-rekord. 

Den vilde statistik betyder, at Bayern München ikke har tabt en gruppespilskamp i seks år, nærmere helt præcist siden 27. september 2017 hvor man i Paris tabte 3-0 til Paris Saint-Germain.

Ser man ligeledes på, at FC København aldrig har vundet over et tysk mandskab, ja, så begynder det at tegne sig svært for de forsvarende danske mestre at hente alle tre point i aften. Mindre kan dog også gøre det, for mon ikke at Jacob Neestrup, Rasmus Falk og de andre FCK'ere vil være tilfreds med et enkelt point - også selv om Bayerns imponerende rekord så udbygges.