• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Højlund jubler over familietræf på Old Trafford

Foto: Getty Images

Rasmus Højlund har som minimum én ekstra grund til at glæde sig til Champions League-opgørene mod FC København.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Rasmus Højlund har på halvandet år forladt FC København som breddespiller, slået sit navn fast i international fodbold og kan nu kalde sig Danmarks dyreste fodboldspiller med sit skifte til Manchester United.

Søndag fik han sin debut mod Arsenal, som har ladet vente på sig på grund af en mindre skade. Mens han kæmpede sig retur fra skaden havde Rasmus Højlund dog masser at glæde sig over.

Den 31. august blev der nemlig trukket lod til efterårets gruppespil i Champions League. Og det blev med FC København, hvor Rasmus Højlunds yngre tvillingebrødre spiller, og Manchester United i samme pulje.

- Jeg ringede til mine brødre lige efter lodtræningen. Mine forældre var lidt splittede, fordi de ved ikke helt, hvem de skal holde med. Men jeg selv og mine brødre var mere sådan: "kom an," siger angriberen til Tipsbladet og den øvrige skrevne presse i landsholdslejren i Helsingør.

Emil Højlund og Oscar Højlund er i denne sæson blevet rykket fast op i FCK's førsteholdstrup, og det glæder Rasmus Højlund, der dog mest af alt ser frem til at møde sin tidligere klub i Champions League.

- Det er fedt for dem, at de kommer igennem. Men det fedeste er næsten, at vi skal møde hinanden i Champions League, og det glæder jeg mig vanvittig meget til. Det er selvfølgelig fedt at møde en tidligere klub og et dansk hold, som også er min klub herhjemme.

- Men det er ikke mange gange, at man får lov til at møde sine brødre i sit liv. Og så må vi selvfølgelig håbe på, at jeg spiller, og de spiller. Men bare det her med, at muligheden er der, det er ret cool.

Rasmus Højlund, Emil Højlund og Oscar Højlund må dog væbne sig en smule med tålmodighed, da FC København og Manchester United først brager sammen den 24. oktober på Old Trafford.

Foruden FCK og Manchester United er Bayern München og Galatasaray også en del af puljen. FC København åbner Champions League på udebane mod Galatasaray senere på måneden, mens Rasmus Højlunds Manchester United brager sammen med Bayern München på Allianz Arena.