Video : Tipsbladet
Champions League

I vildt angreb: Det er en absolut katastrofe!

Bayern München-lejren er alt andet end tilfreds med kampens dommer i gårsdagens Champions League-semifinale.

Der var drama for alle pengene, da Bayern München og Real Madrid kæmpede om den sidste plads i Champions League-finalen onsdag aften.

To mål af Joselu i de døende minutter gjorde, at Real Madrid samlet var oppe med en enkelt scoring. Men dramaet var slet ikke forbi, for i det 13. overtidsminut gjorde Matthijs de Ligt det nemlig til 2-2.

Problemet var bare, at linjedommeren havde vinket for offside før hollænderens scoring, og så kunne dommer Szymon Marciniak ikke gøre andet end at pifte i fløjten og give Real Madrid bolden.

Herefter startede dramaet, for der var tale om en meget, meget snæver offside i en situation, som ifølge topdommeren Mateu Lahoz burde være færdigspillet, så VAR kunne gå ind og kigge på en mulig offside bagefter.

Det skete som bekendt ikke, da linjedommeren stod med flaget oppe, inden Matthijs de Ligt sendte kuglen i kassen. Real Madrid er derfor i finalen, mens Bayern München-lejren efterfølgende var rødglødende.

- Det er en absolut katastrofe. Dommeren skal ikke pifte i fløjten. Det er et brud på reglerne, lyder det fra Thomas Tuchel ifølge Bild, der får opbakning af sin sportsdirektør.

- Det er meget mærkeligt og tvivlsomt. Dommeren piftede i fløjten før de Ligts skud, så VAR ikke længere kan gøre indsigelser. Dommeren sagde, det var en fejl. Det kan vi ikke bruge til en skid. Vi troede alle på en tysk finale undtagen de polske dommere, siger Max Erbel.

Matthijs de Ligt selv, der scorede efter en fornem bold fra Joshua Kimmich, er også i vildrede over, hvorfor han ikke fik lov til at gøre aktionen færdig.

- Jeg synes, det er utroligt. Reglerne er sådan, at du spiller færdigt selv, hvis der er offside. Jeg forstår det ikke. Han (dommeren, red.) undskyldte, men det hjælper ikke. Det gør jo forskellen. Jeg vil ikke sige, at Real Madrid altid har dommerne med sig, men det gør forskellen i dag, siger den hollandske stopper.

Det er ikke kun indenfor murene i Bayern München, at den polske dommerkvartet får hug. Dommereksperter forstår heller ikke meget af beslutningen om ikke at lade situationen blive spillet til ende.

- En utilgivelig fejl i en Champions League-semifinale. Ikke kun fra dommeren men især fra linjedommeren. Han er instrueret i at vente og se situationen færdig. Han skulle have ventet, lyder det fra Bilds dommerekspert Thorsten Kinhöfer, der bakkes op af hans kollega hos ZDF Manuel Gräfe.

- Fuldstændig latterligt fra dommerholdet med de fejl. For det første skulle linjedommeren have ventet med sit flag, og selv når flaget så er oppe, så skulle hoveddommeren have ventet med at fløjte.

Real Madrid endte med at vinde kampen 2-1 og smalet sejre med 4-3 og er dermed klar til Champions League-finalen mod Dortmund. Kampen spilles den 1. juni.