• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Ikke i tvivl: FCM-kamp er den største i karrieren

Foto: Getty Images

Engelsk midtbanespiller er slet ikke i tvivl om, at Champions League-debuten mod FC Midtjylland er den største nogensinde.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I 2019 vandt Liverpool Champions League, mens man var i finalen sidste år.

Her var spillere som Alisson, Virgil Van Dijk, Fabinho og Mohamed Salah nogle af nøglefigurerne i Liverpools succes. Men selvom Champions League-turneringen er et stort mål for Liverpool år efter år, så bliver der også enkelte gange plads til sjældne debuter.

Sådan en fik 21-årige Leighton Clarkson i gruppespillet i efteråret 2020 mod FC Midtjylland. Liverpool havde sikret sig videre avancement, og derfor rejste Jürgen Klopp til Herning med et hold fyldt med reserver.

Heriblandt var Leighton Clarkson, der blot havde fået en indskiftning i et nederlag til Aston Villa i Ligacuppen sæson før, og en startplads mod Shrewsbury Town i FA Cuppen inden opgøret på MCH Arena, som er den største aften i hans liv indtil videre.

- Min Champions League-debut (er den største). Fordi det er den turnering, som det er, så ung jeg var, og så spillede jeg sammen med nogle, som er vant til at spille i Premier League til hverdag og gøre det godt i Champions League. Det var en af de bedste dage i mit liv, siger Leighton Clarkson til Liverpool Echo.

Leighton Clarkson fik alle 90 minutter på banen mod FC Midtjylland i et opgør der endte 1-1. Nerverne sad helt ude på tøjet af den unge englænder, da højtalerne spillede den ikoniske Champions League-hymne.

- Champions League er nok den største turnering i fodbold. Men debuten er en lille smule sløret for at være ærlig. Jeg kan ikke huske hymnen et sekund. Det kan jeg slet ikke, siger midtbanespilleren om de første øjeblikke af Champions League-debuten.

Siden er det ikke blevet til flere førsteholdsminutter for Leighton Clarkson, der i denne sæson er udlejet til Aberdeen i den bedste række i Skotland. Her har han langt mere succes.

Han er fast mand fra start, og har noteret sig for 17 kampe, som har budt på fire scoringer. Til sommer udløber kontrakten med Liverpool, hvor Leighton Clarkson så vil stå ved en skillevej.