• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League tipsbladet.dk

Jesper Grønkjær: Her kan FC Midtjylland straffe Ajax

Foto: Getty Images

Fodboldeksperten Jesper Grønkjær, der selv har spillet Champions League, ser fine muligheder for FC Midtjylland i offensiven tirsdag aften mod Ajax.

Af tipsbladet.dk

Klokken 21.00 tirsdag aften skal FC Midtjylland forsøge at kæmpe sig til de første point i Champions League-gruppespillet. Efter nederlag hjemme til Atalanta og ude til Liverpool venter Ajax, der kommer til heden med masser af power.

Og netop det kan faktisk blive en mulighed.

I hvert fald forventer den tidligere fodboldprofil og nuværende ekspert Jesper Grønkjær, at de hollandske gæster kommer buldrende afsted tirsdag aften:

- Hele kulturen i Ajax betyder, at langt størstedelen af holdet er bedst i det offensive. Det er et hold, der bevæger sig meget og med unge spillere med gå på mod, siger Jesper Grønkjær i FC Midtjyllands kampprogram op til kampen.

Og netop den offensive stil er noget, der vil give de danske værter muligheder tirsdag aften, vurderer Grønkjær:

- Ajax har meget offensive backs, og det giver plads på kanterne. Der vil det give spillere som Mabil og Sisto store muligheder i én mod én, og de kan med deres speed give Ajax-forsvaret problemer, lyder det.

Jesper Grønkjær har selv prøvet at repræsentere et dansk mandskab i Europas fineste klubturnering. Med FC København har han blandt andet stået overfor FC Barcelona, Rubin Kazan og Panathinaikos tilbage i 2010. Her kvalificerede FCK sig med en andenplads til playoffs, hvor man i ottendedelsfinalen røg ud til Chelsea.