Video : Tipsbladet
Champions League

Kamil Wilczek tror på FC København

Kamil Wilczek har FC København som favoritter mod polske Rakow Czestochowa.

FC København er et enkelt skridt fra Champions League-gruppespillet, og hvis det lykkes at nå hele vejen, vil det være første gang i klubbens historie, at holdet kvalificerer sig verdens fornemste klubturnering to år i træk.

De polske mestre fra Rakow Czestochowa vil dog gøre alt for at stikke en kæp i hjulet på FC Københavns Champions League-drømme.

Rakow Czestochowa blev i sidste sæson en overraskende mester i Polen, og nu står holdet med muligheden for at kvalificere sig til den fineste klubturnering af alle. Polakkerne har aldrig før deltaget i europæisk gruppespil.

FC København kan ikke løbe fra favoritværdigheden, og Kamil Wilczek, der som bekendt har en fortid i både Brøndby IF og FC København, har da også fidus til de danske mestre, som han anser for favoritter mod sine landsmænd.

- FC København er et hold med mere erfaring fra de europæiske turneringer. Ambitionerne er høje, og presset i klubben er stort. Alle i FCK er mobiliseret til at nå målet, siger Kamil Wilczek til Polstat Sport og tilføjer:

- Jeg har hele tiden kontakt med folk fra Danmark, men foreløbig er der ingen, der har kontaktet mig angående kampen. 

Rakow Czestochowa indleder på hjemmebane, og Kamil Wilczek mener, at hans landsmænd godt kan leve med uafgjort inden besøget i Parken i returkampen.

- Det er selvfølgelig altid bedst at vinde, men det er ikke altid muligt. Nogle gange er det også værd at tage uafgjort med fra en hjemmekamp, lyder det fran den 35-årige angriber.

Kamil Wilczek kom til Brøndby IF i 2016, og han blev både anfører og målkonge på Vestegnen. Af samme årsag var opstandelsen stor, da han i 2020 valgte at skifte til FC København i den måske mest opsigtsvækkende transfer nogensinde i dansk fodbold. Han havde dog ikke i nærheden af den samme succes i FCK som i Brøndby.

I dag tørner Kamil Wilczek ud for Piast Gliwice i hjemlandet.