• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lasse Claes

Karakterer: Storklubberne må se hans vej igen!

Foto: Jan Christensen

Så er Tipsbladet klar med karakterer fra Champions League-kampen mellem FC København og Borussia Dortmund.

Af Lasse Claes

Tipsbladet i Parken

FC København - Borussia Dortmund 1-1 (1-1)  
Thorgan Hazard 0-1 (23.)
Hakan Arnar Haraldson 1-1 (41.)

Parken var på kogepunktet flere gange onsdag aften, da Borussia Dortmund gæstede Danmarks hovedstad. Stemningen var suveræn, og FC København forsøgte at give tilbage til fansene ved at hente tre point. 

Det lykkedes desværre ikke, selvom hjemmeholdet var det bedste hold på banen i store dele af opgøret. Som det tidligere har været tilfældet i Champions League, så kendte FC København ikke helt deres besøgelsestid i Dortmunds felt. Indsatsen var dog mere end godkendt mod et af de bedre hold i Europa. 

Her er karaktererne til spillerne fra FC København

Kamil Grabara - 3 bolde 
Vi har været vant til den ene mirakelredning efter den anden, siden Kamil Grabara vendte tilbage til Champions League. Ja, det har af og til fået tankerne tilbage på Iker Casillas, da han var bedst i Real Madrid. De redninger var der ikke brug for mod Dortmund. Her var FC Københavns sidste skanse 'bare' sikker i sine indgreb, mens han var prisgivet ved målet. 

Kevin Diks (ud 79.) - 3 bolde 
Han var retur i startopstillingen på bekostning af Elias Jelert. Kevin Diks' indsats var relativ anonym, men det er egentlig okay, når du spiller i den bagerste kæde mod et af Tysklands bedste hold. 

Denis Vavro - 3 bolde 
Hjemmeholdets bagkæde virker bare lige fem procent mere sikker, når Denis Vavro er med. Han kom i vejen for rigtig meget, mens han var udemærket på bolden, når han havde den. Et klokkeklart gult kort trækker en anelse ned. 

Valdemar Lund - 2 bolde 
FC Københavns nummer 27 havde flere flotte indgreb i situationer, hvor gæsterne kom stormende, mens Valdemar Lund blev desværre ligeledes rundet alt for nemt efter 23 minutter, hvorefter kuglen fandt Thorgan Hazard, som sendte den forbi Kamil Grabara til tysk føring. Det vil ærgre forsvarsspilleren. 

Christian Sørensen (ud 58.) - 3 bolde 
Backens tank var fyldt lige så godt op, som Max Verstappens Formel 1-racers var i søndags i Mexico. Christian Sørensen kom stormende hver gang, når FC København angreb i venstre side. Det lyste ud af ham, at han ville vise sig frem over for Jacob Neestrup, som havde sendt Victor Kristiansen på bænken onsdag aften. Den tidligere Viborg FF-stjerne ville helt sikkert gerne have haft et mål eller oplæg med i bad, men indsatsen var bestemt godkendt. 

William Clem - 3 bolde 
Den unge midtbanespiller må være skøn at have på et hold. Han gør det ikke sværere, end det er, mens han placerer sig godt og er dygtig på bolden. William Clem viste igen prøver på sine talenter mod Dortmund, og der venter ham mange førsteholdskampe for FC København.  

Lukas Lerager - 4 bolde 
Hovedstadsklubbens største kriger gik igen forrest på midtbanen mod Dortmund. Lukas Lerager var hverken bleg for at få bolden eller lave et frispark, Han dækker en stor del af banen og var igen god mod tyskerne. 

Roony Bardghji (ud 69.) - 3 bolde 
Det 16-årige supertalent er ved at finde tilbage til den form, som han havde i slutningen af sidste efterår og begyndelsen af foråret, hvor et stort salg blev nævnt i fremtiden. Roony Bardghji tog nogle sløje beslutninger, men den offensive spiller var også farlig og udfordrende flere gange. Efter ni minutter var det kun en stor redning af Dortmund-målmanden, der forhindrede en scoring. Storklubberne må snart se hans vej igen.  

Viktor Claesson (ud. 70) - 4 bolde 
Han er lige så herlig på bolden som en solskinsdag i Stockholm. Vi kan slet ikke diskutere, at FC Københavns anfører er en fremragende fodboldspiller. Svenskeren er med i langt de fleste af hovedstadsklubbens gode angreb, mens han betyder mere og mere rent kommunikationsmæssigt. Viktor Claesson vil Superliga-holdet for alt i verden ikke undvære. 

Mohammed Daramy (ud. 79) - 3 bolde 
Der er ingen tvivl om, at Mohammed Daramys er FC Københavns farligste spiller, når han kommer i sin høje fart. Han havde flere muligheder for at blive afgørende i Parken, men den sidste aktion manglede desværre flere gange mod Bundesliga-mandskabet. Heldigvis trækker han så meget opmærksomhed, at det skaber plads til holdkammeraterne. 

Hakan Arnar Haraldson - 4 bolde 
Det er rigtig, rigtig mange uger siden, at han har fået netmaskerne til at blafre. Det gjorde han mod Dortmund, og det må have været befriende for både ham selv, Jacob Neestrup og hele truppen. Hakan Arnar Haraldson arbejder altid for to, men skarpheden mangler desværre for ofte. Onsdagens scoring må gøre godt for den nuværende selvtillid. 

Indskiftere
Victor Kristiansen (ind 58.) - 3 bolde
Et fornuftigt indhop af Victor Kristiansen som nåede at være med i rigtig meget. 

Isak Bergmann Johannesson (ind 69.) - 3 bolde 
Du lagde ikke mærke til fodboldspilleren fra Island, efter han blev sendt på banen. En enkelt gang blev han dog farlig, da han brød igennem i højre side. 

Rasmus Falk (ind 70.) - 3 bolde
FC Københavns nummer 33 skal tilbage i startopstillingen i det sekund, han er klar til det. På sine cirka 20 minutter viste Rasmus Falk, hvor god han er. 

Elias Jelert (ind 79.) - UB
Spillede mindre end 20 minutter. 

Orri Oskarsson (ind 79.) - UB
Spillede mindre end 20 minutter. 

Træneren
Jacob Neestrup - 4 bolde
Chefen på sidelinjen skal have en masse kredit for, at FC København var det bedste i hold i store dele af Champions League-braget mod Dortmund. Han var konstant aktiv i sit tekniske felt, hvor han hjalp sine spillere til at træffe de rigtige beslutninger med og uden bolden. Jacob Neestrup mangler fortsat det hele store resultat i spidsen for FC København, men det kan ikke afvises, han bliver guld værd for københavnerne. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen