• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lasse Claes & Ole Hoffskov

Karakterer: En enestående spiller for FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi er klar med karaktererne fra FC Københavns hjemmekamp mod Trabzonspor i Champions League-kvalifikationen.

Af Lasse Claes & Ole Hoffskov

Parken (TIPSBLADET)

FC København kan dufte Champions League-millionerne og de helt store kampe. Tirsdag vandt de danske mestre 2-1 hjemme i Parken over Trabzonspor og har dermed en fod i verdens fornemste klubturnering. 

Her er Tipsbladets karakterer:

Mathew Ryan - 4 bolde
Så fik Matthew Ryan ellers sin ilddåb for FC København. Og den tidligere Premier League-målmand startede med en fejlfri første halvleg, hvor han havde flere fine aktioner i feltet, mens han var sikkerheden selv med fødderne. Det høje niveau fortsatte hovedstadsklubbens nye nummer 51 i de sidste 45 minutter, hvor han eksempelvis diskede op med en vigtig redning efter 77 minutter. Han var i den grad prisgivet, da bolden bragede i kassen til 2-1 kort tid efter. Den transfer tegner godt. 

Kevin Diks - 4 bolde (ud 81.)
Backen var i spillehumør tirsdag aften i Parken, hvor han fløj op og ned ad hjemmeholdets højre side. Han var sikker i afleveringsspillet, mens Kevin Diks havde en håndfuld farlige indlæg, som med lidt held i sprøjten kunne have kastet et oplæg af sig. Det trækker dog en anelse ned, at den tidligere AGF-stjerne flere gange havde problemer i sine defensive aktioner i første halvleg. De forsvandt heldigvis efter pausen. Kevin Diks, du kan roligt klappe dig selv på skulderen i omklædningsrummet. 

David Khocholava - 4 bolde
Han bliver aldrig et unikum med bolden, men det kan ikke diskuteres, at David Khocholava er en bundsolid forsvarsspiller. Det var han igen, igen mod Trabzonspor, hvor han kom i vejen for en masse, som tegnede farligt for gæsterne. Derudover matchede han Andreas Cornelius i langt de fleste af deres interne kampe. Dybt uheldigt var det, da han stak benet ud og ramte bolden, så den snød Mathew Ryan i kassen. Men sådan noget sker i fodbold. Det er slet ikke sikkert, at Nicolai Boilesen bare går ind i startopstillingen igen, når han er sin skade kvit.  

Denis Vavro - 5 bolde
Det var ikke til at se på Vavro, at FC København blev udstillet med 1-3 af Randers FC for få dage siden. Forsvarsspilleren spillede med en enorm selvtillid i sine dueller, og når han havde bolden. Og så tog han ligeledes fusen på Andreas Cornelius med en smart dribling i første halvleg. Han smed flødeskummen på toppen af kagen med sin assist til Lukas Leragers mål til 2-0 i begyndelsen af anden halvleg. 

Victor Kristansen - 3 bolde
Den unge FC København-stjerne virker uimponeret, når han går på banen. Han er hverken nervøs for sin direkte modstander eller for at få bolden. Victor Kristiansen stod også bag et fremragende indlæg i første halvleg. Assisten fik backen ikke, fordi Haraldsson brændte den enorme mulighed. Han var den mindst synlige af de to startende FC København-backs mod Trabzonspor, men indsatsen var uden tvivl godkendt. 

Lukas Lerager - 5 bolde
Han fik begået nogle frispark, den gode Lukas Lerager. Der var som regel en Trabzonspor-spiller inden for en radius af et par meter af Lerager, der gik og ømmede sig. En Playoff-kamp i Champions League er ikke et teselskab, og den tidligere landsholdsspiller både gav og tog imod nogle tæsk. Sådan skal det være. Suveræn præstation på den centrale midtbane og en smuk krone på værket med målet til 2-0.

Carlos Zeca - 4 bolde
Han er ikke startet inde i en kamp i næsten et år, men når man er løvernes kaptajn, kan man jo lige så godt blive kastet for, ja, løverne. Han blev ikke spist. I stedet tog han godt for sig af retterne med nærkampe og tacklinger - hans ultimative livret. Zeca blev sat på farten et par gange, men fik oftest krabbet sig tilbage i haserne på sin modstander. En herlig fighter. 

Rasmus Falk - 5 bolde (ud 89.)
Alle kan huske Rasmus Falks magiske kamp mod Manchester United i 2020. Han var ikke helt lige så magisk i aften, men hvor var han dog fremragende. En enestående spiller i Europa gang på gang for FCK. Assist til Claesson, lækre vendinger, flotte driblinger og vigtige erobringer. Den fynske FCK-darling foldede det hele ud. Det var én af de aftener. Banens bedste spiller.

Hákon Arnar Haraldsson - 4 bolde (ud 67.)
Det var noget af en kamp for den unge mand, der i starten af sidste sæson spillede i U19-Ligaen. Man kan vel godt kalde det for en manddomsprøve. Der gemmer sig stadig nogle fodboldmæssige mælketænder i munden på Haraldsson, men alt i alt var det en moden indsats af islændingen, der tilmed skulle have scoret i første halveg. Gik fint med i kombinationerne og virkede ikke til at være kyst af rammerne. Et par gange endte Haraldsson med at skulle dække op for Andreas Cornelius ved indlæg - det scenarie kunne umuligt have været værre, men FCK slap med skrækken. 

Pep Biel - 3 bolde (ud 81.)
FC København-fansene har skreget på en ny angriber op til kampen. Det fik de ikke, men de har Pep Biel. Det kunne være værre, som man nok ville udtrykke det på den anden side af Storebælt. Han strålede ikke for alvor mod Trabzonspor, men viste i glimt sin klasse i småspillet.

Viktor Claesson - 4 bolde
Svenskeren åbnede ballet i Parken efter ni minutter, og han fortsatte dermed sin flotte sæsonstart. Viktor Claesson har rutinen og kvaliteten til at gøre en forskel for FC København i de helt afgørende kampe. Han leverede varen denne tirsdag aften. Svenskeren var god i det første pres, og han gav aftenens mest upopulære mand Jens Stryger Larsen noget at se til. Men hold dig fra at lave saksespark, Claesson. 

INDSKIFTERE:

William Bøving - 3 bolde
Afløste Hákon Arnar Haraldsson med lidt over 20 minutter tilbage. Arbejdede stenhårdt, og det var sådan set, hvad FC København havde brug for på det tidspunkt. 

Isak Bergmann Johannesson - UB.
Indskiftet efter 81 minutter.

Peter Ankersen - UB.
Indskiftet efter 81 minutter.

Marko Stamenic - UB.
Indskiftet efter 89 minutter.

TRÆNER:

Jess Thorup - 5 bolde
Han sendte 11 sultne løver på banen - vel at mærke i en 4-3-3-opstilling - som både turde presse Trabzonspor og holde kuglen på græstæppet. Jess Thorup var konstant dirigerende i sit tekniske felt, og da spillerne havde fået hvilet stængerne i pausen, kom de blæsende ud og trykkede gæsterne helt tilbage i eget felt, hvilket resulterede i målet til 2-0. FC Københavns cheftræner tog alle de rigtige beslutninger mod den tyrkiske storklub. Stærkt!  

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her