• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Karakterer: Som en eksamen uden forberedelse

Foto: Getty Images

FC Midtjylland tabte tirsdag aften med 0-3 på udebane mod PSV Eindhoven i Champions League-kvalifikationen. Her er karaktererne til Superliga-klubbens spillere og cheftræner.

Af Oliver Okstrøm

PSV Eindhoven - FC Midtjylland 3-0 (3-0)
1-0 Noni Madueke (19.)
2-0 Mario Götze (29.)
3-0 Cody Gakpo (32.)

Jonas Lössl - 3 bolde
Det første mål kunne FCM-målmanden nok godt have gjort mere ved, men de to øvrige er han fuldstændig prisgivet. Derudover står han for at lave en del meget sikre indgreb, og stod i vejen for flere gode forsøg.

Raphael Onyedika - 2 bolde
Onyedika må have haft det ligesom, hvis man skulle til en eksamen, hvor man ikke havde mulighed for at forberede sig, da både Juninho og Daniel Høegh pludselig var meldt ude inden kampen. Han har dog spillet i forsvaret som U19-spiller, men det e ren hård omgang at blive kastet ind i. Blev rykket frem på midtbanen i anden halvleg, hvor det gik bedre.

Erik Sviatchenko - 5 bolde
Det kan godt være, at han står i spidsen for et hold, der lukker tre mål ind, men det var givetvis gået langt værre, hvis han havde været ude. Han spiller desuden også en vigtig rolle på de offensive dødbolde og havde måske FCM's bedste forsøg i kampen, som gik over mål.

Rasmus Nicolaisen - 2 bolde
Nicolaisen har før haft problemer på den europæiske scene, og det havde han igen i Eindhoven, hvor han var overmatchet. Han er god nok til Superligaen og League One, men Champions League-kvalifikation er for høj en hylde.

Joel Andersson - 2 bolde
Det blev til en anonym indsats af svenskeren, som ofte blev nødt til at bruge energien på det defensive, og så kommer midtjyderne til at blive meget bagtunge, når de skal den anden vej.

Charles (ud 45.) - 2 bolde
Det blev til en halvleg for brasilianeren, som måske stadig har lidt svært ved at kommunikere med andre end sine landsmænd. Det kommer nok for ham en dag.

Evander - 4 bolde
Der er ingen tvivl om, at Evander sagtens kan være med på det her niveau, og han har efterhånden udviklet sig til en spiller, som FCM skal være glade for, at de har lidt endnu. Det gælder både offensivt og defensivt, at han er dygtig. Dog fulgte alle holdkammeraterne ikke lige hans eksempel.

Paulinho (ud 82.) - 3 bolde
Den brasilianske wingback kæmper stadig med at komme helt op i omdrejninger igen efter sin corona-pause. Det var givetvis derfor han kom til kort overfor PSV's voldsomme pres.

Anders Dreyer (ud 69.) - 2 bolde
Det blev aldrig til det helt store for Dreyer, som ikke havde en af de dage, som han vil huske tilbage på om 20 år.

Junior Brumado (id 69.) - 2 bolde
Når man møder et hold som PSV, så skal det være meget mere konsistent, hvad man leverer på banen. Mulighederne for at gøre noget godt er meget få, og de gled ud af hænderne for ofte. 

Awer Mabil (ud 57.) - 1 bold
Mabil skal være glad for, at konkurrencen om pladserne i offensiven ikke er så voldsom nu. Fik nærmest ikke sat en eneste fod rigtigt i kampen, og kom til at se skidt ud i det defensive arbejde ved det første mål.

Indskiftere:

Dions Cools (ind 45.) - 3 bolde
Var helt sikkert med til at få stabiliseret forsvaret som den tredje midterforsvarer.

Gustav Isaksen (57.) - 3 bolde
Det bliver desværre nogle gange til lidt for meget, som mere passer til ungdomsfodbold. Alligevel er han en spiller, som gang på gang prøver på at skabe noget, og det skal han bare blive ved med.

Victor Lind (69.) - UB

Mads Hansen (69.) - UB

Nikolas Dyhr (ind 82.) - UB

Træneren:

Bo Henriksen - 4 bolde
Det var nogle voldsomme arbejdsvilkår, som FCM-trænerne var blevet tilbudt, og hvis det havde været en anden branche, så havde fagbevægelsen muligvis lavet en blokade eller sådan noget. Alligevel lykkes det for ham at få sat et hold ind, som i perioder følger godt med. Det bliver dog til for stort et nederlag til en bedre karakter. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020