Foto: Getty Images
Champions League

Kig væk, Bayern: Får hug efter FCK-deler

Bayern München var dårlige, og det var mest af alt årsagen til, at FC København slap med point fra Tyskland, er holdningen hos de tyske medier.

FC København leverede onsdag aften et enormt resultat i Champions League, da man slap afsted fra Allianz Arena med 0-0.

Imponerende på den måde at Bayern München inden da havde vundet 17 gruppekampe i rap i Champions League. Det er altså ikke bare et sted, man tager til for at få noget med sig. 

Herhjemme får FC København masser af ros, men i Tyskland er det ikke ligefrem fordi, at det er FC Københavns bedrift, at kampen endte uden vinder. I stedet får Bayern München hug for ikke at være bedre.

Der Spiegel kalder det for en sløv Bayern-præstation, mens de mener, at FC København spillede vedholdende. 

- Gæsterne fra København, der kortvarigt var foran i det første opgør, spillede en afventende kamp, skriver de kort, mens de fremhæver Roony Bardghjis store afbrænder i første halvleg som et af udeholdets sjældne angreb. De har dog indsigt til at se, at FC København lige så godt kunne have vundet kampen.

- I sidste ende var Bayern heldige, at Manuel Neuer fik reddet kampens største chance med en dobbeltredning mod Mohamed Elyounoussi.

Det store medier Kicker kalder kampen begivenhedsløs, men fremhæver Kamil Grabaras redninger på tre Bayern München-forsøg. Ham ser de frem til at få til den tyske Bundesliga, når han skifter til VfL Wolfsburg senest til sommer.

Ellers bruger de primært spalteplads på, at Thomas Müller kritiserer hands-reglen og det straffespark, som blev trukket tilbage dybt inde i tillægstiden, hvilket også er fremhævet her.

Sport Bild kritiserer Bayern og skriver, at klubben manglede tempo. Derudover får Thomas Müller hug for at være for ufarlig. De citerer selvsamme Müller, som mener, at FC København spillede defensivt.

-Det er ikke let mod sådan et dybt hold. Modstanderen forsvarede sig med al sin magt. Nogle gange må man tage risici, og vi var ikke villige til at tage risici nok. Vi var ikke skarpe nok, siger han.

Bayerns passivitet er også i omdrejningssædet hos mediet BR24.

- Thomas Tuchel havde mistænkt det: I vinterlige temperaturer kunne det blive en svær kamp, da der ikke længere var noget på spil for Bayern, efter at de allerede havde kvalificeret sig til ottendedelsfinalen. Det var præcis sådan, det blev. Med 0-0 i den 100. Champions League-kamp på stadion manglede de tyske mestre tempo og ideer til at give gæsternes massive forsvar alvorlige problemer. 

De er ikke vant til hjemme i Tyskland at se Bayern München smide point i Europas fineste klubturnering, og det kan ses på reaktionerne. Bayern München var da også storfavoritter inden kampen, også selv om de var kvalificeret som etter i puljen på forhånd.