• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

Kig væk, FCK: De danske mestre bliver kørt rundt

Foto: Getty Images

Intet hold i verden har flere afleveringer pr. kamp end Manchester City.

Af Ole Hoffskov

FC København risikerer at blive udspillet mod Manchester City - i bogstaveligste forstand.

Dugfriske tal fra Football Observatory viser, at Manchester City er det hold i verden med flest afleveringer pr. kamp. Football Observatory har data for 1.226 hold fordelt over 71 ligaer i hele verden. 

Manchester City har i snit haft 754 afleveringer pr. Premier League-kamp i denne sæson, og dermed er Pep Guardiolas mandskab nummer et i hele verden på den front. Tættest på er Albirex Niigata fra Japans næstbedste række med 713 pasninger pr. kamp.

FC København har i snit haft 606 pasninger pr. kamp i Superligaen, og dermed indtager de danske mestre nummer 33 på listen, hvor Manchester City altså er nummer et. Det højest rangerede danske hold er i øvrigt Silkeborg IF på plads nummer 11.

Manchester City kan desuden glæde sig over, at afleveringerne for det meste også rammer den medspiller, det var tilsigtet. 90,8 procent af Citys pasninger sidder i skoene, brystet eller panden på en holdkammerat - det er kun Paris Saint-Germain, der kan overgå det.

FC København kommer altså til at bruge mange kræfter på at løbe efter bolden, når de danske mestre gæster Etihad Stadium og Manchester City onsdag aften, og rent faktisk har der aldrig nogensinde før været så høje odds på en FCK-sejr - læs mere her.