• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Klar mission: Dét skal FC København håbe på i CL

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

FC København bør stile efter at spille Europa League til foråret, men det kræver resultater mod særligt én modstander i Champions League-gruppespillet.

Af Jacob Quvang

Bayern München, Manchester United og Galatasaray.

FC København fik en sand dynamitgruppe i Champions League-lodtrækningen, og det vil være en vaskeægte sensation, hvis københavnerne ender på en af de to øverste pladser, da Manchester United og Bayern München simpelthen bør være for stærke.

Til gengæld bør de danske mestre drømme om en tredjeplads, så de til foråret skal spille knockoutkampe i Europa League. Det vurderer Viaplay-ekspert Ken Ilsø.

- De skal nok kigge mod kampene mod Galatasaray. Når man nu har så voldsom en gruppe, tænker jeg umiddelbart, ikke fordi den ligger lige til højrebenet, at gå efter Europa League og hente i hvert fald fire point. 

- Der tæller jeg i hvert fald måske fire point mod Galatasaray. Hvem ved? Og så måske en lille overraskelse kunne ligge og lure et sted. Men det er der, de skal finde dem, vurderer Ken Ilsø.

Kravet må være en sejr i Parken hjemme mod Galatasaray, og så kan man måske slippe afsted med et kryds i Istanbul, hvor der venter FC København en sand heksekeddel. 

Der har været en smule snak om Champions League-gruppen. Skulle FC København håbe på at trække nogle af de de dårligere hold fra de forskellige seedningslag og på den måde have større chancer for at gå videre fra puljen, eller skulle de trække de stærkeste hold og den vej igennem få de største oplevelser? 

Per Frimann nævner også dette dilemma, men han ser positivt på, at FC København skal møde nogle af verdens bedste klubber.

- Det her med at få de bedste hold - vi taler nogle af de allerbedste i verden - må være utroligt motiverende for spillerne. Jo, man kunne have håbet på Shakhtar Donetsk og andre hold som Feyenoord, som man måske ville have en bedre chance imod, men nu får man bare nogle af verdens bedste fodboldspillere ind i Parken, lyder hans vurdering.

Se hele snakken om FC Københavns Champions League-pulje i afspilleren over artiklen.

FC København indleder Champions League-gruppespillet om 15 dage mod Galatasaray i Istanbul.