• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Laudrup: Må tage hatten af for de italienske hold

Foto: Getty Images

Italiensk fodbold er ikke længere som det var engang, fortæller Michael Laudrup.

Af Oliver Okstrøm

I denne sæson er der fem italienske klubber tilbage blandt de 12 sidste i Champions League, Europa League og Conference League, og det kommer efter en udvikling i italiensk fodbold fra det klassiske, taktiske spil til mere offensivt.

Det fortæller Michael Laudrup om i Champions League-studiet på TV3+.

- Det der med definitionen på god fodbold. For en italiener - eller for de fleste - der er det jo at vinde. Det er det vigtigste. Så kan man altid diskutere forskellige stilarter, men som Preben (Elkjær red.) siger, hvor der måske var én stilart og så ét hold, der skilte sig lidt ud før i tiden, så synes jeg, at det er mange flere, fortæller Laudrup.

Han peger i den forbindelse på, at man kan eksempelvis se på de nykårede italienske mestre fra Napoli, som hele vejen igennem har spillet offensivt, og at man tidligere har set et Atalanta-hold, der har vist fremadrettet fodbold.

Når det kommer til Milan og Inter, så er det ifølge den tidligere Juventus-profil, at førstnævnte Milano-klub godt kan være offensive til tider, mens Inter stadigvæk hører til det traditionelle italienske.

Dernæst er Michael Laudup godt klar over, at de italienske hold har været i den rigtige del af slutspilstræet.

- Det kan da også godt være med lodtrækning, at vi kunne se Real Madrid, Manchester City og Bayern München på én side, men vi kan jo ikke tage noget fra resultaterne. Vi skal også huske på, at der var et Napoli-hold med i kvartfinalerne. Der er tre hold med i de to andre europæiske turneringer. Det må man også tage hatten af for, fortæller han.

Nu er det bare at se, hvorvidt der er tale om en ny trend eller bare i denne sæson, hvor de italienske klubber er med langt fremme. Her peger landsholdslegenden på, at man vil få svaret i det kommende år og året efter.

- Men vi må bare sige, at internationalt er det de italienske hold, der har klaret sig bedst, fastslår Laudrup.

Milans Simon Kjær har også været fremme og fortælle, at det er en skrøne at tale om en taktisk Serie A. Læs mere om det her.