• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Laudrups klare besked til FCK: Det nytter jo ikke

Foto: Getty Images

Ifølge Michael Laudrup er der noget i FC København, der ikke hænger helt sammen.

Af Lars Gram-Hanssen

Tre point blev det til for FC København i Champions League-gruppespillet, som de danske mestre onsdag afsluttede med 1-1 mod Dortmund i Parken. 

FC København har undervejs gjort flittigt brug af meget unge spillere, især i sidste uges 3-0-nederlag til Sevilla, og i TV3 Sport-studiet var det et emne, som vært Peter Grønborg diskuterede med Michael Laudrup og Preben Elkjær. 

Her pegede Grønborg på, at Jacob Neestrup har slået fast, at han bruger de unge spillere, fordi er gode. Ifølge Michael Laudrup er det også meget afgørende, at der ikke bliver lagt for tungt et pres på FC Københavns unge spillere. 

- Jeg har været inde og prøve at genlæse de ting, han (Neestrup, red.) har sagt, fordi jeg synes også, at det var lidt ærgerligt. For det er lidt at lægge et ekstra pres på de unge spillere. Jeg er ikke 100 procent sikker på, at han har sagt det på den måde. Jeg har læst forskellige interviews. Men ellers vil jeg sige ja: Man skal passe på ikke at lægge for meget pres over på de unge spillere for tidligt. Men jeg tror, at han har ment, at de er gode nok til at være her. At de ikke kun er med, fordi de er unge, lød det således fra Michael Laudrup i studiet. 

Peter Grønborg spurgte også Michael Laudrup, om de mange brændte chancer i Sevilla-kampen kan forklares med, at FC København stillede op med et uerfarent hold. 

- Jamen, hold op, sådan er det med unge spillere! De laver jo flere fejl. Man laver jo flere fejl, når man er 19, end når man er 25. Men er jeg helt på linje med Preben. Når alle er klar, så er Falk jo på, så er Cornelius på, så er Zeca på. Og så er det klart, at så er det et andet antal af unge spillere. Og det er også fint, hvis det er tre eller fire, lød svaret fra Laudrup. 

- Vi skal huske en sidste ting, når vi snakker FCK. Der er også noget med selvforståelsen. Hvis vi lige lægger det andet til side. Selvforståelsen er jo, at man er den største klub i Skandinavien, og at man i Danmark helst skal vinde så oftest som muligt. Det skal jo også hænge sammen. Derfor nytter det jo ikke, at man siger 'jamen, vi har mange unge spillere'. Ja, men du vil vinde hvert år. Og derfor er det jo i sidste ende altid resultaterne, der bestemmer. 

I studiet rangerede Preben Elkjær desuden favoritterne til at vinde Champions League, hvilket du kan læse om HER.