Liverpool er i Champions League-finalen trods nederlag i returkamp

Roma kæmpede deres bedste og vandt 4-2 i returkampen mod Liverpool, men det var ikke nok til at fravriste englænderne en plads i Champions League-finalen.

Der blev angrebet fra første fløjt af Roma, men samtidig lurede Liverpool på at slå kontra, og det var, hvad der skete efter ni minutter. Her afleverede Radja Nainggolan bolden direkte hen til Roberto Firmino, og den brasilianske angriber drev bolden frem og spillede Sadio Mané i venstre side, og alene med Alisson var Liverpool-profilen iskold i sin afslutning.

En regulær drømmestart for Liverpool, mens Roma nu var tvunget til at score fire gange.

Roma fik dog hurtigt en livline, da James Milner blev noteret for et selvmål. Dejan Lovren forsøgte at cleare en bold tæt under mål, men uheldigvis for Liverpool-forsvareren ramte han James Milner i hovedet, og herefter strøg bolden ind bag Loris Karius i Liverpool-målet.

Det blev dog gjort endnu sværere for Roma efter 25 minutter. Her fik de ikke clearet et hjørnespark ordentligt, og i stedet kunne Georginio Wijnaldum heade bolden ind til 1-2 fra kort afstand.

Stemningen på Stadio Olimpico var dalet, men den steg igen seks minutter i anden halvleg. Her var Edin Dzeko over en ripost, som Loris Karius måtte give på en afslutning fra Stephan El Shaarawy. Den bosniske angriber gav en smule håb tilbage hos Roma-fansene.

I de efterfølgende minutter havde både Cengiz Ünder og Stephan El Shaarawy store muligheder for få scoret yderligere for hjemmeholdet, men henholdsvis Loris Karius og Trent Alexander-Arnold fik klaret skærene for Liverpool.

Fem minutter før tid blev der bragt yderligere spænding i kampen, da Radja Nainggolan hamrede et langskud ind til 3-2 via stolpen.

I overtiden fik belgieren sågar scoret endnu en gang, da Cengiz Ünder fremtvang et straffespark. Radja Nainggolang klaskede bolden ind bag Loris Karius, men umiddelbart efter blev kampen fløjtet af.

Dermed er Liverpool er nu klar til Champions League-finalen mod Real Madrid den 26. maj.