Lyon slår Juve ud: FC Midtjylland misser Champions League-seedning

To mål fra Cristiano Ronaldo og en 2-1-sejr over Lyon var ikke nok. Juventus er ude af Champions League, og det får også konsekvenser for FC Midtjylland.

Juventus har måske nok vundet det italienske mesterskab ni gange i træk, men det bliver heller ikke i år, at Champions League-trofæet ender i Torino.

To mål fra Cristiano Ronaldo - det ene af dem en sand drømmekasse - var således ikke nok for Juventus, der vandt 2-1 over Lyon fredag, men er ude af turneringen på reglen for udebanemål.

Det samlede resultat får også konsekvenser for FC Midtjylland.

Da Lyon ikke har kvalificeret sig til næste sæsons Champions League via deres præstationer i Ligue 1, er der nemlig stadig et tilbageværende hold i turneringen, som ikke er automatisk kvalificeret.

For FC Midtjylland betyder det, at de danske mestre ikke bliver seedet i 2. runde af kvalifikationen. Læs mere om det her.

Hjemmeholdet startede kampen sløjt, og som så ofte før i denne sæsons Serie A - og særligt efter coronapausen - havde de italienske mestre svært ved at få spillet til at flyde i et tempo, der var højt nok til at skabe åbne muligheder på den sidste tredjedel.

Juventus var allerede presset til sejr efter nederlaget på 1-0 i Frankrig i det første opgør, og presset blev ikke mindre efter 12 minutters spil. Gæsterne fik tilkendt et straffespark, som Memphis Depay køligt eksekverede.

De italienske mestre pressede derefter mere på, og kort før pausen kom udligningen så, da Cristiano Ronaldo scorede på et straffespark.

Presset fortsatte på Lyon i anden halvleg og efter en times spil viste Cristiano Ronaldo så igen-igen, hvorfor han aldrig skal afskrives i Champions League. Efter et par berøringer på et lille område uden for straffesparksfeltet i højre side, puffede han bolden over til sit venstreben, inden at han sendte et fremragende spark op i det nærmeste målhjørne.

2-1 til Juventus, og så manglede de italienske mestre kun ét enkelt mål for at tage den samlede sejr. Umiddelbart efter blev danske Joachim Andersen så sendt på banen for at være med til at forsvare resultatet hjem.

Juventus pressede herefter på for den afgørende scoring, men gæsterne fra Lyon endte med at holde stand. Tættest på var Cristiano Ronaldo, da han ti minutter før tid headede et hjørnespark tæt over mål.

Lyon er dermed sensationelt videre og møder nu Manchester City i kvartfinalen. Englænderne ekspederede Real Madrid ud af turneringen fredag aften.