• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

Martin Braithwaite jubler: Det føles vidunderligt

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite mener, at han greb en sjælden chance i Barcelona med sine to scoringer mod Dynamo Kiev.

Af /ritzau/

Martin Braithwaite blev tirsdag aften den første dansker i seks år til at score to mål i en Champions League-kamp. Vestjyden stod således bag to fuldtræffere i Barcelonas 4-0-sejr ude over Dynamo Kiev.

Det har ellers været småt med spilletid til Braithwaite i den spanske storklub, men han har væbnet sig med tålmodighed og føler, at han nu har gjort sit for at stå stærkere i cheftræner Ronald Koemans angrebshierarki.

- Det føles vidunderligt lige nu. Specielt fordi jeg bare har ventet tålmodigt på at få min chance. Den fik jeg i dag, og jeg var opsat på at få vist, hvad jeg kan. Jeg er meget glad for min egen og holdets indsats, siger Braithwaite i et interview vist på TV3+.

Danskeren eksploderede i løbet af anden halvleg i den ukrainske hovedstad. Først lagde han op til Barcelonas 1-0-mål, før han selv dukkede op ved bageste stolpe og gled bolden i mål til 2-0. Derefter fremtvang han det straffespark, som han selv scorede på til 3-0. Antoine Griezmann gjorde det til 4-0.

- Det var en rigtig god kamp. Selvfølgelig kan vi godt gøre nogle ting bedre, men vi kontrollerede og ydede en god indsats, siger Braithwaite.

Som følge af sejren er Barcelona sikker på avancement til turneringens ottendedelsfinaler efter lutter sejre i de fire første gruppekampe. Det står i kontrast til Barcelonas resultater i La Liga.

Her ligger holdet på en skuffende og bekymrende 13.-plads efter bare tre sejre i otte kampe. Senest tabte holdet 0-1 ude til Atletico Madrid i lørdags.

- Efter et dårligt resultat i weekenden vil man altid kæmpe tilbage, og alle var motiverede for at komme tilbage på sporet, og det kom vi i dag, siger Martin Braithwaite.

Han står nu noteret for tre Barcelona-mål i karrieren.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus