- Mere 'tip-top' er Cornelius jo så heller ikke
Foto: Getty Images
Champions League

- Mere 'tip-top' er Cornelius jo så heller ikke

På FC Københavns pressemøde på Old Trafford blev Jacob Neestrup spurgt til beslutningen om at efterlade Andreas Cornelius hjemme i Danmark, hvor angriberen spares til weekendens kamp mod Hvidovre IF.

Tipsbladet på Old Trafford. 

Få timer efter FC Københavns træning på Frederiksberg var Jacob Neestrup, Rasmus Falk og Viktor Claesson mandag aften på plads på Old Trafford til de danske mestres pressemøde forud for tirsdagens Champions League-brag mod Manchester United.

Den stramme tidsplan endte da også med at resultere i en markant forsinket ankomst til 'Drømmenes Teater' for de danske mestre, der lod den fremmødte presse vente i over en halv time.

Da pressemødet endelig blev sparket i gang, gik der ikke længe, før Jacob Neestrup blev spurgt til den manglende udtagelse af Andreas Cornelius, der i lørdags gjorde comeback mod Vejle, hvor den tidligere landsholdsangriber fik en halv time. Så sent som i sidste uge udtalte Cornelius selv, at hans krop er 'i tip-top stand' efter et længere ophold på en klinik i Qatar.

- Jamen, det korte svar er jo, at det var ham, der sagde ‘tip-top stand’. Men mere tip-top er det jo så heller ikke, lød svaret fra Jacob Neestrup, da FC København-træneren blev forholdt Cornelius' udtalelse. 

- Han er ikke skadet. Og der er ikke noget dramatik i det. Men vejen tilbage for ham bliver, at vi skal lave nogle tilvalg og nogle fravalg, for at kunne bruge ham i x antal minutter i den resterende del af efteråret. Og der har det hele tiden været den del af planen, at han ikke skulle være en del af truppen her, men i stedet en del af truppen på lørdag. Og så tager vi den derfra igen.

Neestrup blev efterfølgende spurgt til prioriteringen, idet Cornelius altså spares mod Manchester United for at kunne spille mod Hvidovre IF på lørdag. 

- Vurderingen er, at han ikke er et sted, hvor han kan deltage i tre kampe på en uge. Og det er det, der er svaret. Og så havde det jo været dumt, hvis vi havde taget ham med herover, med den rejse, der også hører med. Så er det bedre, at han er hjemme og træner, lød svaret fra Jacob Neestrup.

Cheftræneren blev afslutningsvist spurgt til, hvordan Andreas Cornelius selv forholder sig til den prioritering af hans spilleminutter. 

- Den tror jeg, at han er indforstået med. Men det er som, det er, og nu skal vi spille en Champions League-kamp i morgen. Og det synes jeg er det, vi skal have fokus på, lød svaret fra Neestrup, der dermed lukkede ned for emnet. 

Tirsdagens opgør mellem Manchester United og FC København sparkes i gang klokken 21.00.