Champions League Lars Gram-Hanssen

Messi stikker til Real Madrid: De var ikke bedst

Foto: Getty Images

Lionel Messi har nu gjort status over sin første sæson i Paris Saint-Germain, hvor argentineren har haft en svær tilpasningsperiode efter skiftet fra Barcelona.

Af Lars Gram-Hanssen

Real Madrid vandt lørdag Champions League-finalen over Liverpool, men ifølge Lionel Messi var madrilenerne ikke turneringens bedste hold, selvom de endte med at vinde. 

PSG-stjernen græmmer sig stadig over nederlaget til Real Madrid i ottendedelsfinalen, hvor pariserne var på vinderkurs men endte med at tabe samlet 3-2. 

- Real Madrid-kampen dræbte os. Det bedste hold vinder ikke altid. Uden at tage noget fra Madrid, for de er mestrene af Europa og de ligger altid godt til, men de var ikke det bedste hold i Champions League i denne sæson, lyder det således, ifølge Talksport, fra Lionel Messi. 

- Champions League handler om situationer og nøglemomenter. Psykologiske momenter, der kan ramme et hold, hvor selv den mindste fejl kan sende dig ud. Og dem, der er bedst forberedte på de situationer, ender med at vinde eller i hvert fald nå finalen. 

Lionel Messis første sæson i Paris har været en blandet fornøjelse, og det vil argentineren heller ikke selv lægge skjul på. 

- Det var en sommer fyldt med fuldstændig lykke [efter Argentinas Copa America-trium, red.]. På det tidspunkt troede jeg, at alt ville forblive, som det var, i Barcelona og i mit liv. Og så skete der det, som der skete. Og det var hårdt. Det var en hård omvæltning, et vanskeligt år. Tilvænningen var ikke nem. Efter et helt liv det samme sted, så er det ikke nemt i min alder, lyder det således fra Messi. 

- En ting er at gøre det, når man er yngre, og fordi man ønsker det. Men på det tidspunkt ønskede jeg det ikke, og jeg havde hverken forestillet mig det eller forventet det. Det er også nyt for mig. Det er en anderledes situation.

I sin første sæson i Paris Saint-Germain oplevede Lionel Messi også at blive udsat for en pibekoncert af parisernes fans, hvilket var en ny oplevelse for superstjernen.

- Det skete aldrig for mig i Barcelona, tværtimod. Vreden er forståelig. Måske var jeg ikke enig i, at der skulle piftes af mig og især Neymar. Vi var dem, de var mest efter. Men ja, det skete. Jeg brød mig ikke om, at min familie var der, og at de hørte, at folk piftede af mig. Og at mine børn var der.

Lionel Messi nåede op på 11 mål i 34 kampe for Paris Saint-Germain i denne sæson. En noget mager høst i forhold til argentinerens sidste sæson i Barcelona, hvor han scorede 38 mål i 47 kampe.