• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

Milano-derby i CL: Dem holder Thomas Helveg med

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Thomas Helveg to tidligere klubber tørner sammen i Champions League-semifinalen onsdag aften.

Af Ole Hoffskov

Milano er på den anden ende denne onsdag.

I aften tørner lokalrivalerne AC Milan og Inter sammen i den første af to semifinaler i Champions League, og for Thomas Helveg er det også noget ganske særligt. Den tidligere landsholdsspiller har således en fortid i begge klubber.

Fra 1998 til 2003 tørnede han ud for AC Milan, hvorefter han skiftede til Inter og spillede en enkelt sæson for "I Nerazzurri". Så det store spørgsmål er naturligvis, hvem Thomas Helveg holder med i de to semifinaler?

- Jeg havde det godt i Inter, men hvordan kan jeg nogensinde glemme de fem år med Milan og triumfen i Champions League? Det er umuligt, så jeg holder med Milan, men hvis Inter går videre, holder jeg med dem i finalen. Jeg holder med italiensk fodbold, siger Helveg til itasportpress og tilføjer:

- Det bliver to meget taktiske kampe, for det er to velforberedte trænere. 

Thomas Helveg vil naturligvis også have et særligt øje på landsmanden Simon Kjær, der ventes at starte inde i det centrale forsvar for AC Milan. 

- Jeg var nysgerrig efter at se ham i en klub som AC Milan, for han har før haft det svært i Italien, men han har vist, hvilket stof han er gjort af. En ægte kaptajn. Vi er meget stolte af ham i Danmark, fastslår Thomas Helveg, der i dag arbejder som ressourcetræner i OB.

I Serie A-tabellen er Inter to point foran AC Milan efter 34 runder. Begge klubber har måttet se mesterskabet gå til Napoli, der har været helt suveræne i denne sæson