Foto: IMAGO
Champions League

Neestrup har Haaland-plan klar: Har ikke søgt råd

Jacob Neestrup kunne ikke lade være med at grine, da en norsk journalist ville høre, om FC København-bossen havde spurgt de danske mestres to nordmænd til råds om Erling Haaland. Ifølge Neestrup bliver det afgørende at sikre, at City-bomberen får meget minimal plads at arbejde på tirsdag aften.

PARKEN (Tipsbladet): Der var selvfølgelig en meget seriøs stemning på FC Københavns pressemøde før morgendagens brag mod Manchester City, men en enkelt gang brød presserummet ud i latter. 

Det skete, da en norsk journalist spurgte Jacob Neestrup, om FC København-træneren havde søgt råd hos Mohamed Elyounoussi og Birger Meling i forhold til at lægge en strategi til at lukke ned for Erling Haaland. 

- Nej, det har jeg ikke, lød svaret først kortfattet fra Neestrup.

Den norske journalist ville herefter høre, hvorfor Neestrup ikke havde udnyttet den norske FCK-duo til at blive klogere på Erling Haaland. 

- Fordi Elyounoussi skal bare koncentrere sig om at score mål, og Birger Meling har ikke spillet en fodboldkamp i tre måneder. Og det er mig, der er cheftræner og bestemmer, lød svaret fra Neestrup, der herefter selv ikke kunne lade være med at grine. 

- Så den har jeg taget selv. Jeg ser jo også selv fodbold med resten af min stab, så det har jeg ikke spurgt dem om.

Jeg er virkelig ligeglad med, hvor gode de er. De er et godt hold, men jeg stoler på mine spillere og jeg stoler så meget på det her hold.

Jacob Neestrup
Cheftræner, FC København

På pressemødet blev Jacob Neestrup herefter spurgt til, hvordan FC København så skal lukke ned for to af verdens dygtigste spillere i form af Erling Haaland og Kevin De Bruyne. 

- Det er der ikke noget facit på. Uanset hvor dygtig du er, så vil du aldrig nogensinde kunne lukke ned for de to over tid, men for os handler det selvfølgelig om at gøre rummene så små for dem som muligt. Det handler om at kende deres karakteristika, både hvad angår De Bruyne og Haaland, lød det fra Neestrup.

- Men det er jo også sådan, at hvis vi får lukket ned for de to, så er der ca. syv-otte andre spillere, som vi også skal huske at lukke ned for. Så det er et godt hold, som har de her to rigtigt, rigtigt dygtige spillere, men de har også en håndfuld andre spillere på absolut topniveau.


FC København og Manchester City mødtes også i Champions League i efteråret 2022. Her endte det med en nulløsning i Parken. Foto: Imago.

Overraskede også i efteråret
Jacob Neestrup var ikke bleg for at kalde Manchester City for verdens bedste hold, men FCK-træneren pegede omvendt på, at 'Løverne' i efterårets gruppekampe også leverede noget nær et mirakel. 

- Selvfølgelig er det en stor test for os. Men som jeg har sagt til spillerne: Hvad er der mindst chance for? At vinde mod Manchester City eller at gå videre fra en gruppe med Galatasaray, Manchester United og Bayern München, hvor vi efter fire-en-halv-kamp er nede med 2-0 mod Manchester United og har brug for syv point i den sidste to-en-halv kamp? Sådan har jeg puttet det i perspektiv for dem, lød det fra Neestrup. 

- Vi har stået overfor storhold før, men vi har en stor tro på os selv og på Parken. Jeg er virkelig ligeglad med, hvor gode de er. De er et godt hold, men jeg stoler på mine spillere og jeg stoler så meget på det her hold. Og jeg har en stor tro på, at vi kan levere en god præstation og at vi kan gøre kampen så jævnbyrdig som muligt.

Det bliver et kampbillede, hvor vi må acceptere, at vi møder et hold, der er ekstremt afklarede og systematiske i de ting, de gør i spillet.

Jacob Neestrup
Cheftræner, FC København

På pressemødet spurgte Tipsbladet også Jacob Neestrup om, hvilket kampbillede han håber at se tirsdag aften i Parken. 

- Realistisk set ved vi jo godt, at Manchester City kommer til at have bolden en del mere end os. Men jeg håber, at der kan være en eller anden form for vekselvirkning i det, og at vi kan skyde lidt til dem på omstillinger, når vi står lavt. Det synes jeg, at vi har været rigtig, rigtig gode til i Champions League og i øvrigt også i den opstart, der har været i de seneste seks uger.

- Som Rasmus (Falk, red.) sagde, så skal vi også have vores perioder på bolden, ligesom vi havde mod Bayern München to gange, og som vi havde i Istanbul i store dele af kampen, og som vi havde på Old Trafford i det meste af første halvleg.

- Det bliver et kampbillede, hvor vi må acceptere, at vi møder et hold, der er ekstremt afklarede og systematiske i de ting, de gør i spillet. Men når kampen har sat sig, så skal vi også kunne skyde lidt den anden vej. Det vil vi i hvert fald gøre for, lød det afsluttende fra Jacob Neestrup. 

Tirsdagens brag sparkes i gang klokken 21.00 i Parken. Returkampen spilles i Manchester den 6. marts.