• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Neestrup opfordrer: Ellers skal I slet ikke spille

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-spillerne skal glæde sig til tirsdagens brag mod en af verdens bedste klubber - ellers kan de lige så godt lade være med at spille den, mener klubbens cheftræner.

Af Jacob Quvang

Tipsbladet i Parken.

Det er ikke bare en hvilken som helst modstander, som tirsdag aften gæster Parken i Champions League-gruppespillets anden runde. 

Det er intet mindre end Bayern München, som skal forsøge at gøre det, som ikke mange lykkes med i et europæisk gruppespil - nemlig at hente alle tre point på dansk grund. 

Bare i sidste sæson lykkedes det hverken Manchester City, Borussia Dortmund eller Sevilla at vinde i Parken, og derfor hersker der heller ingen frygt fra FC Københavns side, selv om man er klar over, at man møder et af verdens bedste og største klubber.

- Jeg glæder mig til den kamp i morgen, og jeg tror, at hvis der er nogle af spillerne, der ikke glæder sig til det, så skal de lade være med at spille den. For det er en stor kamp. De glædede sig også til at spille mod Manchester City, så frygt er der ikke noget af. Men vi har stor respekt for den modstander, vi skal spille mod, forklarer cheftræner Jacob Neestrup til Tipsbladet og den skrivende presse. 

Man kan tydeligt mærke på Jacob Neestrup, at det her bliver en stor test for ham og FC København, men en test man omfavner med begge arme. Spændingen kan også ses hos profilerne Rasmus Falk og Victor Claesson, der begge stiller op til interviews, og som glæder sig til at måle sig med nogle af verdens bedste spillere. 

Bayern München har det med at knuse mange hold i Champions League-gruppespillet, og skal FC København lykkes med at udbygge sin imponerende resultatliste på hjemmebane, når det hedder Europa, så kræves det, at der bliver strammet op i forsvaret, hvor man har været alt for åbne. 

Vigtigheden af et stærkt forsvar bliver også forstærket, når man ser på, at Bayern München har scoret 20 ligamål i sæsonens første syv kampe, og at man har verdensstjernen Harry Kane på toppen.

Skal I ændre noget defensivt, i forhold til at I møder et hold, der scorer rigtig mange mål, og I selv har lukket lidt mange ind?

Øh... lyder det fra Jacob Neestrup efterfulgt af en længere pause:

- Vi skal i hvert fald være skarpere. Det er IKKE tilfredsstillende, at FC København har indkasseret 13 mål i ti Superligakampe. Det er et par stykker, nej i hvert fald tre stykker for meget, så det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, og vi er godt klar over, at vi skal oppe os.

- Det var ikke, fordi vi gav mange chancer væk mod FC Midtjylland, men de to, de scorede på, og som var de eneste, de havde i hele kampen, var efter store og strukturelle fejl. Det skal man ikke lave mod FC Midtjylland, og det skal man slet ikke lave mod Bayern München, advarer Jacob Neestrup.

Han påpeger, at Bayern München har fået maskinen i gang den seneste måneds tid.

Klubben skuffede dog i weekenden, hvor man spillede 2-2 mod RB Leipzig.

Foto: Getty Images