• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Troels Bager Thøgersen

Ny fodboldkrig: Vil genoplive forhadt turnering

Foto: Getty Images

Ifølge topfolk i den spanske ligaforening La Liga forsøger nogle af Europas største klubber og organisationen bag Super League at genstarte turneringen i et nyt format med op- og nedrykning.

Af Troels Bager Thøgersen

Da Super League blev født i april 2021 og kollapsede igen efter 48 timer efter massive fanprotester, troede de fleste, at turneringen var borte for evigt.

Men det lader til, at flere af storklubberne bag turneringen som Real Madrid, FC Barcelona og Juventus samt organisationen A22, der varetager den stadig ikke døde turnering, nu gør et nyt forsøg på at få indført en turnering forbeholdt Europas største klubber.

I en pressemeddelelse og en tilhørende video udsendt fredag formiddag hævder den spanske ligaforening La Liga at kende til et konkret nyt forsøg på at få indført en lukket liga.

Tipsbladet har tjekket oplysningerne, La Liga fredag ligger frem, og ifølge Tipsbladets kilder er det personer fra A22 med opbakning fra de tre nævnte klubber, der for tiden forsøger at få andre magtfulde aktører i fodboldverdenen med på en model, der på mange måder ligner et forslag, storklubberne og UEFA sammen luftede tilbage i 2019.

Den model, der i 2019 lå som forslag til en ny Champions League-struktur, skulle dele klubberne ind i enten to eller tre divisioner med op- og nedrykning mellem de tre rækker.

Hver sæson ville der komme nogle få nye hold ind i turneringen fra en form for kvalifikation til den nederste række, hvor de dårligste hold ville rykke helt ud af turneringen, mens nedrykkere i bedste række altså ville være sikret turnerings-deltagelse alligevel sæsonen efter, uanset hvordan de klarede sig i deres nationale liga.

- Der bliver larmet om at gå tilbage til 2019, til en reform UEFA og ECA forsøgte at gennemføre. Det var en model med to divisioner, men det er i bund og grund det samme nu. I 2019 mødtes de europæiske klubber i Madrid, hvor vi afviste reformen. UEFA og ECA tog forslaget af bordet. Det er en falsk udgave af Super League, kan man sige. Det er også lukket. Det er kun fire klubber, der rykker op og ned, og de store klubber vil altid være i toppen, sagde La Ligas præsident Javier Tebas i et interview på sportskonferencen Web Summit i onsdags.

- Det er den model, de hele tiden taler om nu....

- Hvis den er så god, hvorfor så skjule det? Jeg forstår det ikke. Hvis den er så god, så forklar det til alle. Men de forklarer ikke noget som helst. Vi hører om det bag kulissen på møder. De forklarer sig ikke, fordi de godt ved, at det ikke er en god model, og at de kommer til at gøre stor skade på de nationale ligaer. Vi er nødt til at være meget tydelige omkring denne slags modeller. Den er nye 'light-udgave', en falsk udgave, er ikke nogen som helst form for løsning for europæisk fodbold, sagde Javier Tebas videre i interviewet.

Organisationen A22 har i et tweet taget afstand fra La Ligas udmelding og siger, at man involverer alle aktører i europæisk fodbold og ikke har arbejdet med nogen konkret model.