• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Barcelona - Napoli

Foto: Getty Images

Barcelona har kniven for struben inden lørdagens Champions League-opgør mod Napoli.

Af Lars Gram-Hanssen

Tid: Lørdag klokken 21.00
Sted: Camp Nou
TV: 3+

Holdnyt:
Barcelona
Katalanerne har haft en ganske skuffende sæson, og det er nu kun Champions League, der kan redde Lionel Messi og kompagni fra en større krise. I La Liga kunne Barcelona således ikke hamle op med Real Madrids stabilitet, og derfor blev det blot til en skuffende andenplads. Lionel Messi har haft en stærk sæson, som han plejer, men resten af holdet har ikke præsteret. Defensiven har ikke været overbevisende, og derudover har sidste sommers store indkøb, Antoine Griezmann, ikke slået til. 

Cheftræner Quique Setien må klare sig uden de karantæneramte midtbanespillere Sergio Busquets og Arturo Vidal i returkampen mod Napoli. Umiddelbart ser det ud til, at Sergi Roberto eller den unge Riqui Puig får chancen fra start, i fraværet af de to rutinerede midtbanespillere. Der har været spekulation om, at Setien vil overveje en 3-5-2-formation, hvilket vil sende Griezmann på bænken, men det virker som et stort sats inden Barcelonas vigtigste kamp i sæsonen.

Napoli
Den syditalienske klub sluttede på syvendepladsen i Serie A efter en kaotisk sæson, hvor Carlo Ancelotti blev fyret som cheftræner i efteråret, og erstattet af Gennaro Gattuso. 

Napoli spås ikke de helt store chancer for at ekspedere Barcelona ud af Champions League, selvom man kommer til Camp Nou med et hæderligt 1-1-resultat i baggagen. Italienerne er dog muligvis lige en anelse skarpere end spanierne, i kraft af, at den italienske liga først sluttede i weekenden, mens La Liga sluttede for tre uger siden. Napoli sluttede da også sæsonen af med en stærk 3-1-sejr ude over Lazio, så Gattusos tropper rejser til Barcelona med tro på tingene. 

Napoli må klare sig uden den skadede Kostas Manolas. Til gengæld er forsvarsgeneralen Kalidou Koulibaly tilbage, efter at senegaleseren sad ude i det første opgør. 

Bud på startopstillinger:
Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, de Jong, Rakitic - Messi, Suárez, Griezmann

Napoli (4-3-3): Ospina - Hysaj, Di Lorenzo, Koulibaly, Rui - Ruiz, Demme, Zielinski - Callejon, Mertens, Insigne

Bud på resultat:
Napoli skal nok få forvoldt Barcelonas defensiv lidt problemer, men Barcelona må forventes at spille sig videre til kvartfinalen. Buddet herfra lyder på en 3-1-sejr til Barcelona. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020