18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Champions League

FC Barcelona - PSG

FC Barcelona har det ene ben i Champions League-semifinalen efter 3-2 ude mod PSG i sidste uge. Gør spanierne arbejdet færdigt på hjemmebane?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21:00
Spillested: Estadio Olimpico Lluis Companys
Dommer: Istvan Kovacs
På TV: TV3+

Holdnyt:
FC Barcelona:
Tilskuerne på Parc des Princes fik fuld valuta for pengene i onsdagens første kvartfinale i Champions League, som bød på fem mål og det ene comeback efter det andet.

I et afvekslende opgør gik stillingen fra 0-1 til 2-1 til 2-3, og selvom begge hold havde gode perioder i kampen, var det vel egentlig ganske fortjent, at Barcelona stak afsted med den uhyre vigtige sejr.

Danske Andreas Christensen blev den helt store Barca-helt for en uge siden, da han to minutter efter sin indskiftning i anden halvleg steg til vejrs i feltet og headede spanierne på 3-2. I øvrigt med sin første boldberøring i kampen. Huttelihut!

Desværre for ‘’AC’’ og Barcelona hev danskeren også et gult kort til sig, som sender ham i karantæne til dette opgør.

Spanierne står med det ene ben i Champions League-semifinalen, hvor enten Atletico Madrid eller Dortmund venter, og håbet om at sætte kolorit på en ellers halvskuffende sæson lever dermed i bedste velgående.

Formkurven er stødt opadgående for Barcelona, som er uden nederlag i de seneste 13 kampe på tværs af turneringer, så Xavi og co. må være fortrøstningsfulde inden tirsdagens returopgør.

Udover Andreas Christensen er også Sergi Roberto i karantæne, mens Gavi og Alejandro Balde fortsat ventes ude med skader.

PSG:
Franskmændene har været desperate for succes i Champions League i en del år efterhånden, men foruden sølv i 19/20 og semifinale året efter har jagten på det prestigefulde trofæ mest af alt kastet skuffelser af sig.

I denne omgang er PSG godt nok kommet igennem ottendedelsfinalen, som har været endestationen i de to seneste sæsoner, men er nu i overhængende fare for at ryge ud i kvartfinalen.

Luis Enriques mandskab havde ellers gode perioder i kampen for en uge siden, men Barcelonas gode perioder var længere og bedre, og derfor skal der også bestiges et lille bjerg i Catalonien tirsdag aften, hvis ikke det endnu engang ‘bare’ skal ende med et fransk mesterskab.

Bedømt ud fra første opgør er det selvfølgelig ikke umuligt at få vendt kvartfinalen på hovedet, men det vil kræve langt mere fra superstjernen Mbappe, som blev holdt i ekstremt kort snor for en uge siden. Hvis både ham og Dembele kan ramme topniveauet på samme tid får Barcelona i hvert fald nok at se til.

PSG har Achraf Hakimi tilbage fra karantæne, mens Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa og Sergio Rico igen forventes ude med skader.

Karantæner:
FC Barcelona: Andreas Christensen og Sergi Roberto
PSG: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Pedri, Gundogan, De Jong - Yamal, Lewandowski, Raphinha
 
PSG (4-3-3): Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Hernandez - Zaire-Emery, Ruiz, Vitinha - Dembele, Ramos, Mbappe

Dom:
Barcelona og PSG leverede en hæsblæsende, underholdende og afvekslende kamp for en uge siden, og det er svært ikke at forestille sig en lignende omgang tirsdag aften.

Begge mandskaber kan og vil spille offensiv fodbold, og da Barcelona næppe pakker sig hjemme i egen hule, mens PSG skal frem at satse før eller siden, er der forudsætninger for endnu en målfest.

2-2 på Estadio Olimpico Lluis Companys og Barcelona videre til semifinalen.

Spilforslag:
Begge holds scorer og Over 2.5 mål til odds 1.60 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.