Foto: IMAGO
Champions League

Optakt: Lazio - Bayern München

Onsdag aften venter et brag fra den italienske hovedstad, når Lazio tager imod kriseramte Bayern München i den første af to Champions League-ottendedelsfinaler.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21:00
Spillested: Stadio Olimpico, Rom
Dommer: Francois Letexier
På TV: TV3+

Holdnyt:
Lazio:
Italienerne fik formentlig lidt sved på panden, da mægtige Bayern München blev trukket op af bowlen som modstander i Champions League-ottendedelsfinalen. Tyskerne rammer dog langt fra topniveau for tiden, og der må derfor spire et lille håb hos Gustav Isaksen og co. inden onsdagens opgør hjemme i Rom.

Lad det dog være sagt med det samme; Lazio har ikke gang i nogen særlig god sæson. Sidste sæsons Serie A-sølvvindere har været på slingrekurs i store dele af sæsonen, og indtager da også blot en aktuel ottendeplads i den hjemlige liga.

Italienerne spillede sig dog forholdsvist sikkert videre fra gruppespillet i Champions League med fire point flere end et ellers stærkt Feyenoord-mandskab og med fire færre end Atletico Madrid.

Gustav Isaksen er startet inde for Lazio i de tre seneste kampe, og forventes også at indtage højrekanten til dette opgør efter en fornem præstation i weekend mod Cagliari.

Maurizio Sarri råder over en stort set skadesfri trup til opgøret. Eneste fravær forventes at være Patric, mens Zaccagni formentlig når at blive klar nok til en plads på bænken.

Bayern München:
Trænersædet brænder under Thomas Tuchel efter weekendens 3-0 nederlag i Bundesliga-topbraget mod Leverkusen, som med sejren øgede forspringet i toppen af rækken til fem point.

Bayern München er selvfølgelig stadig klare favoritter til at besejre Lazio over 180 minutter, men den tyske storklub har været en skygge af dem selv i indeværende sæson, og befinder sig efterhånden i lidt af en krise.

Det står dog ikke værre til end, at tyskerne klart vandt Champions Leagues Gruppe A med otte point ned til FCK på andenpladsen. Pointhøsten var formidabel, men spillet på banen lod også her en del tilbage at ønske.

Tuchel må undvære en hel håndfuld spillere til onsdagens opgør, da Coman, Davies, Laimer, Sarr og Gnabry alle sidder ude med skader. 

Karantæner:
Lazio: Ingen
Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lazio (4-3-3): Provedel - Marusic, Romagnoli, Gila, Hysaj - Guendouzi, Vecino, Luis Alberto - Isaksen, Immobile, Felipe Anderson

Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Mazraoui, Upamecano, Kim, Guerreiro - Kimmich, Goretzka - Sane, Muller, Musiala - Kane

Dom:
Bayern Münchens defensiv har den seneste tid været hullet som en schweizerost. Tyskerne indkasserede tre gange mod Leverkusen i weekenden, mens det også blev til mål imod i de tre foregående ligakampe samt i fire af de seks gruppespilskampe i Champions League.

Lazio er giftige på omstillinger, og hvis Tuchels mandskab som forventet kommer buldrende for at revanchere weekendens nederlag, skal der nok bliver plads til Isaksen og co. den anden vej. Italienerne scorede i alle gruppespillets tre hjemmekampe, og det bør der også være muligheder for mod Bayerns vakkelvorne defensiv. Dommen lyder på en målrig affære. 2-2.