• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Napoli - Barcelona

Foto: Getty Images

Barcelona har været skræmmende ringe på udebane i Champions League-knockoutkampene i de senere år. Og samtidig har Napoli i denne sæson slået klubber som Liverpool og Juventus. Der er således lagt op til et interessant opgør tirsdag aften på Stadio San Paolo.

Af Lars Gram-Hanssen

Tid: Tirsdag klokken 21.00.
Sted: Stadio San Paolo
TV: 3+

Holdnyt:
Napoli
Der har været tale om en yderst skuffende sæson i den hjemlige liga for napolitanerne, som i december valgte at give Carlo Ancelotti sparket. Holdet indtager sjettepladsen, ni point efter Atalanta, som er nummer fire. 

I Napoli er der således ingen tvivl om, at det er i Europa, at sæsonen skal reddes. Gennaro Gattusos tropper har vundet de seneste to kampe, og Napoli-mandskabet vil utvivlsomt være opsat på kampen mod Lionel Messi og kompagni.

Hjemmeholdet skal undvære den skadede forsvarsgeneral, Kalidou Koulibaly, hvilket må siges at være dårlig timing. 

Napoli har i denne sæson og i sidste sæson vist, at de på hjemmebane kan slå store hold. Italienerne har på San Paolo således besejret Liverpool to gange, mens Juventus for nyligt også blev sendt hjem med et nederlag i baggagen.

Barcelona
Der har været tale om en kaotisk start på året for Barcelona, der har skiftet ud på trænerposten. Derudover har klubben været plaget af flere skandaler. Blandt andet har Lionel Messi været ude med riven efter katalanernes sportsdirektør. 

I weekenden spillede Barcelona sig dog tilbage på førstepladsen i La Liga med en 5-0-sejr over Eibar. Efter en mindre måltørke stemplede Lionel Messi for alvor ind igen, idet argentineren nettede fire gange.

Barcelona har i de seneste tre sæsoner blot formået at score sammenlagt to mål på udebane i Champions League-knockoutkampe. Der er tale om syv kampe, hvor katalananerne har tabt de fire og blot vundet en enkelt. Målscoren i disse syv kampe lyder på 2-15. Baseret på disse tal må Quique Setiens tropper således gå ind til tirsdagens opgør med en vis nervsøsitet.

Danske Martin Braithwaite er ikke spilleberettiget for Barcelona i Champions League i denne sæson.

Bud på startopstillinger:

Napoli (4-3-3): Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Rui - Fabian, Demme, Elmas - Politano, Mertens, Insigne

Barcelona (4-3-1-2): Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo - de Jong, Busquets, Arthur - Vidal - Griezmann, Messi

Bud på resultat:
Barcelona er ikke gode på udebane i Champions League, og samtidig har Napoli vist, at de hjemme i egen hule kan slå storhold som Liverpool og Juventus. Buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til Napoli.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020