Champions League Torsten Kjems Hansen

Optakt: Real Madrid - Manchester City

Optakt: Real Madrid - Manchester City

Efter 0-0 i Manchester er det forventet, at der kommer gang i målscoringen onsdag aften - men hvem snupper finalebiletten?

Af Torsten Kjems Hansen
Kampfakta:
Spillested: Santiago Bernabeu, Madrid
Dommer: Damir Skomina  (Slovenien)
Kampstart: onsdag klokken 20.45
På tv: 3+
Twitter:  #cldk
 
Holdnyt:
Real Madrid:
Det helst store spørgsmål frem til returkampen har været om Cristiano Ronaldo bliver klar til kamp efter den muskelskade, der holdt ham ude af det første opgør. Tirsdag har Zinedine Zidane dog slået fast, at portugiseren er 100 procent klar.
Til gengæld er hverken Karim Benzema eller Casemiro blevet deres skader kvit.
Real Madrid jagter den anden Champions League-finale på tre sæsoner og kommer med eller uden Ronaldo til at gå på banen som favoritter til at vinde kampen og dermed tage billetten til 28. maj.

Manchester City
Der blev sparet godt med spillere i weekendens Premier League, hvilket da også resulterede i 4-2-nederlaget ude mod Southampton. På positiv-siden kom der to scoringer fra 19-årige Kelechi Iheanacho, der meget vel kan blive erstatningen for David Silva, der ikke bliver klar fra den skade, han måtte udgå med i det første opgør mod Real Madrid. 
Yaya Touré, der ikke var med i det første opgør, er fortsat ikke på toppen og er meldt tvivlsom til kampen.
 

Karantæne:

Real Madrid:: Ingen
Manchester City: Ingen

Bud på startopstillinger:

Real Madrid:

Real Madrid: (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Isco, Modric , Kroos - Bale, Jesé, Ronaldo

Manchester City:

Manchester City: (4-2-3-1): Hart - Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas, De Bruyne, Iheanacho - Agüero. 

Profilen:
Gareth Bale var tæt på i det første opgør og har vist glimrende målnæse i den spanske liga med fire mål i de seneste tre kampe. Waliseren kommer derfor med en god portion selvtillid og kan meget vel komme til at skabe masser af uro omkring Manchester-feltet. 

Vidste du, at...:
Hvis kampen skal afgøres i straffesparkskonkurrence, hvilket sker ved 120 minutter uden mål - har Manchester City kun europæisk erfaring i den disciplin fra mødet med danske hold. I sæsonen 2008-09 kunne Manchester City først kalde sig vinder mod FC Midtjylland i i kvalifikationen til Europa League med en straffesparkskonkurrence, der sluttede 4-2.
Senere i samme turnering tvang AaB så City ud i nerveduellen i 16/1-finalen - her sejrede City med 4-3 efter de 10 spark fra 11-meter-pletten.
Real Madrid har vundet 22 af 23 mulige europæiske returmøder efter at have spillet uafgjort i det første opgør. Eneste kiks ligger tilbage til sæsonen 1990/91, hvor det efter 0-0 uden mod Spartak Moskva endte med et 1-3-nederlag på Bernabeu. 

Dom:
Real Madrid går på banen for at nedbryde Manchester City med høj  boldbesiddelse, hvilket kan skabe en belejring af englændernes forsvar. City kommer til at satse på hurtige kontraangreb med De Bruyne og Agüero som hovedpersoner. 
Det er ventet, at Ronaldo er med fra start, hvilket uomtvisteligt vil åbne for at langt større pres end det Madrid-holdet præsterede i Manchester, hvor spanierne alligevel var tættest på sejren.
Selv om City naturligvis vil yde sit ypperste vil kampen efter 90 minutter udstille klasseforskellen på de to hold. Real Madrid får hul på bylden, vinder kampen med 2-0 og booker billetten til Milano. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: